Bilanțul morților în incendiul căminului din Guyana crește la 20

De Jurnalul Național Educaţie Externe 137 citiri
3 min citire
O fată de 14 ani rănită în incendiu a murit la terapie intensivă, în timp ce adolescentul suspect de incendiu este acuzat de crimă.

O fată de 14 ani a murit în urma rănilor suferite în timpul unui incendiu la un cămin din statul sud-american Guyana, ducând numărul morților din dezastru la 20.

Departamentul de Informații Publice (DPI) din Guyana a publicat marți o actualizare în care afirmă că adolescenta Sherana Daniels a murit în jurul orei 10:00, ora locală (14:00 GMT), la un spital din capitala Georgetown.

Ea fusese transportată acolo la terapie intensivă în urma incendiului mortal de la un internat din orașul Mahdia, noaptea târziu, pe 21 mai.

Daniels „a fost una dintre primele persoane care au zburat în Georgetown în dimineața zilei de luni, 22 mai și a rămas critică până la moartea ei”, se arată în comunicat.

„Ministerul Sănătății dorește să mulțumească medicilor, asistentelor și altor membri ai personalului care au lucrat asiduu cu speranța că un miracol va fi posibil.”

Înainte de moartea lui Daniels, 18 studente și un băiat de cinci ani au fost uciși în incendiu. Majoritatea aveau vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Guvernul a declarat anterior că 13 dintre cadavre au fost atât de grav rănite încât nu au putut fi identificate vizual: a trebuit să fie efectuate teste ADN pentru a le confirma numele.

În plus, peste două duzini de studenți au fost răniți în incendiu. O fată de 13 ani continuă să primească tratament de specialitate la Northwell Burn Center de la Spitalul Universitar din Staten Island, New York, unde a fost transportată în weekend.

Declarația DPI de marți spunea că a suferit prima dintre mai multe operații pe 29 mai și rămâne stabilă.

„Se descurcă bine și ministerul se așteaptă la un rezultat pozitiv. Mama ei este alături de ea, iar tatăl ei va fi dus la New York săptămâna aceasta”, se arată în comunicat.

Poliția a spus că incendiul a fost pornit de o studentă adolescentă care era supărată că i-a fost confiscat telefonul. Internatul guvernamental deservește în mare parte studenți din comunitățile indigene din regiunea din jurul Mahdia, unii dintre ei greu de atins.

Adolescenta acuzată că a declanșat incendiul a fost acuzată luni de 19 capete de acuzare de crimă și este reținută într-un centru de detenție pentru minori în așteptarea procesului. Incidentul a stârnit, de asemenea, întrebări cu privire la procedurile de siguranță în vigoare în școală.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,