Bucureştenii selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19

25

10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19, iar Primăria Capitalei anunţă că au fost expediate scrisorile si că în următoarele zile au loc programările şi începe la Arena Naţională testarea efectivă pentru studiul care va arăta cum a circulat noul coronavirus la nivelul Capitalei.

„Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei. Deşi este un proiect extrem de necesar, se găsesc voci, ca mai întotdeauna, care să ducă în derizoriu acest demers doar pentru că l-am iniţiat noi. INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, aşa cum a recunoscut public doamna Adriana Pistol, şefa Comisiei naţionale pentru managementul COVID-19 şi directoare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Astfel, Gabriela Firea a reamintit că proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul ‘Matei Balş’, acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării.

„Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eşantionare”, a precizat primarul general.

Asadar, intre Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare.

„PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical”, a adăugat Municipalitatea.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata