Care este amentecul care scoate petele galbene de transpirație de pe haine?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină Utile 95 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Vara este sezonul în care purtăm cel mai des haine albe, ușoare și vaporoase.  Dar transpiratia combinata cu deodorantul sau umiditatea din dulap sunt, de obicei, cauza petelor galbene de pe haine, pete care ies destul de greu. În acest sens, există un amestec puternic care le face ca noi.

Cum scoți petele galbene de pe haine?

Deschizi dulapul și alegi tricoul, cămașa sau orice piesă vestimentara pe care vrei să o porți în ziua respectivă. Dar vezi că pe material a apărut o pată galbenă, aproape întotdeauna în zona axilelor, din cauza transpirației și a deodorantului. Uneori, umiditatea sau depozitarea necorespunzătoare a îmbrăcămintei duc la apariția petelor.

În acest sens, există câteva trucuri eficiente pentru a elimina petele galbene de pe haine și pentru care poți folosi produse naturale găsite în orice casă. Astfel, foarte bune sunt bicarbonatul, apa oxigenată, sarea sau oțetul.

Folosește bicarbonat

Petele galbene de pe hainele albe pot fi și ele îndepărtate cu o soluție concentrată de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Trebuie să lași hainele la înmuiat o oră în această soluție și abia apoi să le speli.

Bicarbonatul acționează în timp, astfel că după două sau trei spălări vei vedea mai bine diferența. El ajută la albirea materialului, mai ales dacă este o țesătură naturală din bumbac sau mătase.

Trucul bunicii

Unul dintre remediile bunicilor noastre este peroxidul de hidrogen (apa oxigenată), un înălbitor pentru îmbrăcăminte care elimină petele galbene, chiar și pe cele care se află de mult timp pe haine.

Aplică puțin peroxid de hidrogen pe pata de transpirație. Cu ajutorul unei periuțe de dinți frecați haina, atât pe exterior, cât și pe interior. După ce se lasa să acționeze 20 de minute, clătește cu apă caldă și apoi spală haina în mașina de spălat.

Oțetul, bun pentru scoaterea petelor galbene

Oțetul alb este o altă soluție eficientă și recomandată pentru articolele de îmbrăcăminte delicate. Pe lângă îndepărtarea petelor galbene, elimină și mirosurile neplăcute și înmoaie țesătura.

Instrucțiunile nu pot fi mai simple: pune haina într-un lighean cu apă caldă și puțin oțet alb și lăs-o să stea timp de 20 de minute. La final, spală rufele în masina de spălat.

Sarea, un alt aliat

Puterea absorbanta a sării este un alt aliat atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor galbene. Deși este suficient să umezești cu apă caldă și să adaugi clorură de sodiu direct pe zona afectată, vei obține rezultate mai bune dacă o combini și cu oțet. â

Trebuie să amesteci o lingură de sare cu patru linguri de oțet și să aplici soluția direct pe pată. În continuare, freacă și lasă produsele să acționeze 30 sau 60 de minute înainte de a pune haina în mașina de spălat.

Sfaturi pentru ca hainele să nu se îngălbenească

Transpirația, și mai ales combinația cu unele deodorante și alte produse cosmetice, este cea mai frecventă cauză a apariției petelor galbene pe îmbrăcăminte. Însă, pentru a preveni această problemă, trebuie să:

-Când utilizezi deodorante sau creme de corp, așteaptă până când acestea se usucă și sunt absorbite de piele înainte de a te îmbrăca.
-Evită înălbitorul și produsele similare, deoarece acestea uzează materialul.
-Depozitează hainele în dulapuri sau sertare complet curate și uscate.
-Nu folosi pungi de plastic pentru a depozita hainele.

Sursa – playtech.ro