Care este cea mai simplă metodă de desfundat o chiuvetă?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 193 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Acumularea grăsimii, resturilor de mâncare sau a reziduurilor de săpun pot părea inofensive, Dar, în timp, toate acestea se adună, ducând la înfundarea scurgerii. Ca să nu mai vorbim de mirosurile pe care le emană.

Nu trebuie să dați fuga la magazin pentru a lua produse scumpe. Există mai multe articole de uz casnic pe care s-ar putea să le aveți deja la îndemână și care pot rezolva rapid problema. Puteți încerca aceste soluții simple pentru a vă desfunda chiuveta sau a readuce dușul în stare de funcționare și fără probleme, potrivit Housedigest.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul ajută la desfundarea chiuvetelor

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt considerați drept cei mai buni agenți de curățare a casei. Persoanele care au folosit aceste două ingrediente banale spun că dau rezultate uimitoare când vine vorba de eliminarea petelor de grăsime de pe dulapurile din bucătărie sau la desfundarea chiuvetelor.

Deși oamenii recurg adesea la soluții speciale de desfundat chiuveta, puteți apela la oțet și bicarbonat de sodiu pentru a desfunda chiuveta.

Mai întâi, se toarnă apă fierbinte pentru a curăța resturile de pe țeavă, după care se toarnă o ceașcă cu bicarbonat de sodiu și o ceașcă de oțet, una după cealaltă. Soluția respectivă se lăsă să-și facă treaba timp de 15 minute, înainte de a curăța țevile din nou cu un litru de apă fiartă.

Atunci când sunt combinate, moleculele lor creează o reacție care poate descompune particulele care blochează scurgerea.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu folosiți excesiv această metodă. Nu faceți acest lucru mai ales dacă aveți țevi metalice, deoarece aciditatea oțetului poate provoca daune în timp.

Tabletele Alka-Seltzer sunt o altă soluție simplă

Deși nu ați crede, tableta Alka Seltzer poate fi un aliat în operațiunea de desfundare a chiuvetei. Aceste tablete conțin bicarbonat de sodiu și acid citric, care pot crea o reacție pentru a desprinde resturile acumulate în scurgere. Unii experți în instalații sanitare susțin că preferă această variantă, în detrimentul produselor de curățare din comerț, în primul rând pentru că nu conține substanțe chimice dure care pot deteriora conductele.

Pentru a desfunda scurgerea cu Alka-Seltzer, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli. Mai întâi, zdrobiți tabletele într-un bol sau într-o pungă de plastic. Apoi aruncați-le în canalul de scurgere înfundat. Apoi, turnați apă fierbinte pentru a activa reacția. Așteptați 15 minute înainte de a lăsa apa să curgă.

O altă soluție este detergentul de vase

O altă soluție este detergentul de vase. El descompune reziduurile și lubrifiază scurgerea. Turnați o cană de detergent de vase, urmată de apă clocotită. Folosiți apoi un piston pentru a ajuta la îndepărtarea resturilor.

Dacă problema nu s-a rezolvat, este cazul să chemați un instalator. El trebuie să verifice chiuveta și să o repare. Mai mult, gospodinele trebuie să fie atente atunci când spală vasele. Nu trebuie să mai arunce în chiuvetă resturi prea mari de mâncare sau alte lucruri care o pot înfunda.

Sursa – www.capital.ro