Care sunt cauzele maturizării accelerate ale adolescentelor

Este binecunoscut faptul că toate fetele își doresc să pară cât mai mari și mai mature. În adolescență este momentul în care fetele încep să poarte ținute mai mulate, să poarte tocuri și să se îngrijească mai mult de aspectul feței. Ei bine, nu doar dorința de a părea mai mare este unicul motiv pentru care copile de 12 ani arată de 20, spun psihologii americani.

Fetele încep de la 10 sau 12 ani să capete un interes sporit pentru aspectul femeilor mai mature. Din această cauză, adolescentele adoptă diferite ținute noi care le scot corpul mai bine în evidență și de asemenea, încep să folosească produse de make-up, cu toate că părinții nu sunt încântați de aceste lucruri. Ei bine, motivul pentru care în ziua de azi fetele par mai mari decât sunt nu este doar dorința acestora de a fi la modă. Fetele din ziua de azi trec prin schimbările fiziologice specifice mult mai devreme decât se întâmpla în trecut.

Dacă în anul 1860 fetele intrau la pubertate abia la 16 ani, ei bine acum acest lucru se întâmplă la 10, corpul acestora dezvoltându-se complet până la 16 ani. De asemenea, specialiștii americani au mai descoperit și că înălțimea este afectată. Dacă pe vremea lui Marylin Monroe femeile aveau în medie 1,64 metri, ei bine acum media este de peste 1,73 metri.

Specialiștii sunt de părere că aceste schimbări ce vin tot mai des cu anii, sunt cauzate de către tehnologia sau progesul medical care se află în jurul nostru. Mai mult, această dezvoltare foarte înaintată mai este declanșată și de către produsele alimentare sau de igienă care sunt pline de chimicale.

Există și multe afecte negative la aceste maturizări accelerate. Cu toate că la 14 ani ele par de 25, fetele tot 14 ani au din punct de vedere emoțional și rațional. Acest dezechilibru între corp și psihic pot duce la tulburări comportamentale.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata