Care sunt plantele de interior care îţi parfumează casa?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 122 citiri
4 min citire
 

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să aducă natura în propriile locuințe, creând astfel un mediu confortabil și plin de viață. Plantele de interior reprezintă o modalitate minunată de a avea o locuință primitoare, iar unele dintre ele oferă și un bonus fantastic – parfumul lor îmbietor. Toți ar trebui să aibă în casele lor aceste plante speciale.

Plantele care îți îmbie casa de parfum

Astfel, lavanda este o plantă cu arome minunate și proprietăți relaxante. Frunzele și florile purpurii emit un miros reconfortant, care ajută la relaxarea și odihna ta. Plasată într-un loc bine luminat și udată moderat, lavanda va rămâne o sursă constantă de parfum subtil pentru casa ta și chiar pentru haine.

Apoi, gardenia este una dintre cele mai parfumate plante de interior. Florile sale albe, cu un miros dulce și intens, fac din această plantă o alegere populară pentru cei care iubesc aromele florale. Asigură-te că o așezi într-un loc luminat și umed, pentru a o ajuta să-și păstreze frunzele verzi și florile mereu parfumate.

Mai este şi menta care este cunoscută pentru aroma sa revigorantă și proaspătă. Această plantă de interior poate fi ușor de crescut în ghivece și poate fi folosită pentru a parfuma aerul sau pentru a adăuga o notă de prospețime în băuturile tale. În plus, menta are proprietăți calmante și poate ajuta la relaxarea și reducerea stresului.

Plantele pe care să le ai mereu în casă

De asemenea, iasomia este o plantă de interior cu flori albe parfumate, care amintesc de iasomia tradițională. Această plantă are nevoie de îngrijire atentă, dar parfumul său dulce și bogat este cu adevărat deosebit. Face furori în orice locuință.

 

Mai putem avea şi rozmarinul şi trebuie să fie inclus în lista ta de plante cu parfum special, datorită aromei sale distincte și bogate. Această plantă nu se remarcă doar când este în floare, spre deosebire de alte plante. Cu grijă și atenție, rozmarinul poate fi crescut cu succes într-un apartament.

Pentru a-i oferi condiții optime, asigură-te că dispune de o sursă adecvată de lumină și un sol potrivit. Nu uita să-l uzi regulat și să-i acorzi atenția cuvenită. Cu toată această iubire, rozmarinul îți va răsplăti eforturile cu un miros proaspăt și înviorător.

Ce plante parfumate este bine să evităm

În cadrul interiorului, deși liliacul este celebrat pentru frumusețea și aroma sa, această plantă poate provoca alergii și reacții adverse la unele persoane. Polenul său poate fi un iritant pentru cei cu sensibilitate la alergeni, așa că ar trebui evitat în interior.

La fel şi crinii sunt plante cu flori mari și frumos mirositoare, dar acestea pot fi toxice pentru animalele de companie, în special pentru pisici. O mică expunere la frunze sau flori poate cauza simptome grave chiar și oamenilor, precum asfixiere.

Despre planta Coroana lui Iisus, este o varietate de plantă care are spini ascuțiți, însă există diverse credințe asociate cu ele. Principalul aspect este că aceste plante pot intensifica starea de agitație și pot contribui la scăderea tensiunilor în casă.

Conform aceleiași credințe, amplasarea acestor plante în exterior poate să funcționeze ca o amuletă, având rolul de a proteja casa de influențele negative sau vibrațiile nefavorabile care pot proveni din mediul extern.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,