Cati pasi trebuie sa mergem zilnic pe jos pentru o viata sanatoasa?

0 115

Specialistii recomanda sa parcurgem cel putin 10.000 de pasi pe zi, dar care este numarul necesar pe care trebuie sa il bifam pentru a resimti efectele benefice ale miscarii asupra sanatatii?

Noile cercetari sugereaza ca numarul pasilor pe care trebuie sa ii facem poate fi dependent de varsta noastra. Oamenii de stiinta au constatat ca femeile care au facut 4.400 de pasi in fiecare zi au avut o rata de deces cu pana la 41% mai mica decat cele care au mers cu 1.700 de pasi mai putin.

„Este un numar foarte mic de pasi, aproape oricine poate face acest lucru”, a spus I-Min Lee, autorul principal al noului studiu si epidemiolog in cadrul Departamentului de Medicina Preventiva al Spitalului Brigham si al Women’s Hospital din Boston.

Ea a adaugat ca interesul pentru numararea pasilor a determinat-o sa caute originea credintei conform caruia 10.000 de pasi pe zi te ajuta sa ai o sanatate mai buna.

„Acest numar a fost mai putin bazat pe stiinta decat pe scopurile de marketing”, a explicat ea.

Asa ca ea si colegii sai au strans date de la aproape 17.000 de femei, cu varsta medie de 72 de ani, care timp de sapte zile au purtat pe solduri dispozitive care numarau pasii, precum si viteza. Apoi, acestea au fost urmarite atent timp de patru ani sau mai mult.

In acest interval, 504 dintre femei au murit. O analiza a datelor a aratat ca dintre aceste decese, 275 de femei au facut parte din grupul celor mai putin active si au avut o medie zilnica de numai 2.700 pasi.

Participantele care aveau activitate scazuta s-au dovedit a avea cel mai mare risc de deces, a aratat studiul. In comparatie cu ele, femeile care au parcurs in medie 4.400 de pasi pe zi au avut o rata de 41% mai mica de deces, a remarcat Lee.

Se pare ca pe masura ce numarul de pasi creste, riscul de mortalitate scade. Cele mai bune rezultate le-au avut femeile care bifau 7.500 de pasi zilnic. Odata trecut acest nivel, cercetatorii nu au mai observat beneficii suplimentare asupra sanatatii.

sursa peroz.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata