Ce afecțiuni pot ascunde grupele sanguine. Care este cea mai imună

186

Există momente în viața oricărei persoane în care din diferite cauze se pot îmbolnăvi, de la viroze și până la boli mai grave precum cancerul. Aceste cauze pot fi datorită stresului, a alimentației, uneori din cauza moștenirilor genetice dar de multe ori și datorită grupei sanguine.

Grupa de sânge pe care fiecare om o are este moștenită de la părinți, însă aceasta arată compatibilitatea cu alte persoane în cazul unor transfuzii de sânge. Aceste grupe se divid în patru categorii: A, B, AB și 0. Aceste patru grupe de antigeni se regăsesc la nivelul celulelor roșii din sânge.

Grupele de sânge sunt diferite datorită combinației unice de molecule de proteine denumite antigeni și anticorpi. Acești antigeni, așa cum am menționat, se află la suprafața celulelor roșii în timp ce anticorpii se regăsesc în plasma sanguină. Acești antigeni și anticorpi sunt de diferite tipuri și combinații, lucru ce stă la baza fixării tipului de sânge.

Ei bine, fiecare grupă de sânge are câteva caracteristici hematologice de care depinde funcționarea sistemului imunitar asupra bacteriilor, virusurilor și a altor afecțiuni.

Grupa de sânge care are risc crescut în problemele neurologice este AB. Persoanele mai în vârstă care au grupa sanguină AB pot avea la un moment dat pierderi de memorie, dificultăți în a învăța sau reține anumite teste sau povești. Mai mult, această grupă prezintă un risc de cancer al stomacului de 26% mai mare decât grupele B sau 0, spune American Journal of Epidemiology.

În cazul persoanelor cu grupa 0, comparativ cu celelalte grupe sanguine, riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare scade cu 23%. Grupele AB și B sunt cele mai predispuse în problemele cardiovasculare.

În schimb, persoanele cu grupa AB prezintă un risc cu 82% mai mare de a dezvolta probleme cu memoria, care în cele din urmă pot provoca demența, dezvăluie un studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont, care a avut la bază un eșantion de 30.000 de oameni.

Întorcându-ne la grupa sanguină 0, aceștia se pare că au un risc scăzut și de a face cancer la pancreas. Comparativul cu alte grupe, riscul e cu 37% mai mic pentru grupa 0, conform Journal of the National Cancer Institute. Bacteria H pylori este principala cauza a dezvoltării cancerului la pancreasc, respectiv și pentru cancerul stomacal.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata