Ce nu stiti despre Pilates?

0 103

Ati auzit de pilates, acest sport din ce in ce mai raspandit si recomandat? Pentru a avea grija de spate, abdomen, echilibru, este recomandat Pilates. Pentru toti!

Joseph Pilates este inventatorul acestui sport foarte la moda de cativa ani. Care sunt beneficiile acestui sport?

Pilates, un sport pentru toti

Avantajul metodei Pilates este ca este potrivit pentru toata lumea, indiferent de starea lor de viata, varsta sau performanta fizica. Persoanele in varsta, femeile insarcinate sau cele care au dat nastere recent, toate sunt binevenite pentru aceste sesiuni in care acest sport se face foarte usor. Unii il practica pentru a corecta postura rea, altii ca reeducare dupa un accident.

O metoda de aprofundare a muschilor

Alte beneficii ale Pilates: Consolidarea muschilor adanci. Muschii sunt cei responsabili pentru postura. De la coaste pana la pelvis, in jurul coloanei vertebrale, abdominale, partea pelvina, muschii spatelui si asa mai departe. Scopul? Fiti mai puternici si mai stabili, intariti muschii, perfectionati silueta, dezvoltati flexibilitatea, imbunatatiti coordonarea miscarilor si eliminati stresul prin respiratie.

Exercitii blande

Toti cei care vorbesc despre Pilates sunt de acord ca este un sport exigent si uneori laborios, dar in care toate actiunile se fac usor. Miscarile sunt lente, stabile si tinute cateva secunde. Intre gimnastica, stretching si dans, intre yoga si terapie de relaxare, Pilates este un sport complet si armonios care pune accentul pe concentrare, fluiditate de miscare, de precizie si de a controla fiecare gest.

Totul se joaca in respiratie

De ce respiratia este atat de importanta in timpul unei sesiuni Pilates? In plus fata de multe posturi neobisnuite care pot fi descoperite, Pilates pune un accent deosebit pe respiratia toracica. Practicata regulat, aceasta respiratie va deveni mai automata si veti vedea toate beneficiile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata