Ce rol are asupra organismului inflamația?

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 176 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro




La întrebarea, ce alimente trebuie să consumăm dacă vrem să combatem inflamația?

Este bine de ştiut că o inflamaţie, nu este neapărat o reacție negativă, ci mai curând un proces cu rol de apărare și vindecare, în urma eliberării unor substanțe chimice de către celulele lezate, care au rol de a informa leucocitele să înceapă procesul de reparare. Pe lângă faptul că îmbunătățește semnificativ calitatea vieții, oferă mai multă energie și reduce nivelul de stres, dieta antiinflamatorie ajută și la prevenirea multor boli cronice.

În general, oamenii nu acceptă ideea unor schimbări radicale de viață și de alimentație. De aceea, ar trebui început prin a adăuga mai întâi câteva alimente antiinflamatorii în dietă, astfel:

-Legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza kale
-Pește gras (somonul și tonul)
-Fructe viu colorate ( căpșuni, cireșe, portocale și afine)
-Nuci și migdale
-Ardei iute (jalapenos și habaneros)

Condimentele, cele mai bune anti-inflamatorii de pe planetă

Chiar și modificările mici pot face diferența, cum ar fi adăugarea unor condimente, ierburi, ceapă și/sau usturoi în felurile de mâncare. Condimentele și ierburile, în special, sunt „unele dintre cele mai anti-inflamatorii alimente de pe planetă.

În plus, dacă deja dormiți mai bine și doriți să faceți încă un pas înainte, reduceți consumul de proteine animale și alimente „care vin gata ambalate”.

Practic, un plan de 30 de zile, cu mese care trebuie să conțină alimente antiinflamatorii

În acest fel,  dacă veți evita alimentele procesate pline de conservanți și aditivi nesănătoși. Studiile au descoperit că un consum regulat de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși ai inflamației și cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.

Un medic nutriționist propune un plan de 30 de zile, cu mese care trebuie să conțină alimente antiinflamatorii. Iată ce ar trebui să mâncați, dacă vreți să combateți inflamația din organism, potrivit Yahoo.com.

1. Vinete umplute cu brânză feta și măsline

2. Gnocchi prăjiți și varză de Bruxelles cu sos de lămâie

3. Supă de mazăre

4. Curry de tofu

5. Spaghete și spanac cu sos de roșii uscate la soare

6. Supă de fasole și orz

7. Supă cremă de fasole albă

8. Gnocchi cu fasole albă și roșii uscate la soare

9. Salată de fasole neagră și quinoa

10. Chhole (Curry cu năut)

11. Vinete la cuptor cu parmezan

12. Chili de pui cu cremă de avocado

13. Burgeri cu cartofi dulci și fasole neagră

14. Paste cu busuioc și roșii

15. Enchilada vegetariană

16. Somon cu ierburi, orzo, lămâie și broccoli

17. Pui cu Orzo, roșii și măsline

18. Supă de linte roșie cu șofran

19. Burrito cu pui și quinoa

20. Legume la cuptor cu linte și sos de lămâie

21. Fasole roșie și orez cu pui

22. Cartofi dulci umpluți cu sos de hummus

23. Hummus cu pui la grătar

24. Enchilada de pui

25. Chili vegetarian

26. Paste de năut cu ciuperci și varză

27. Chili cu pui

28. Tocană de ciuperci

29. Salată Green Goddess cu năut

30. Supă de pui și năut cu fierbere lentă

Sursa – www.capital.ro