Ce se întâmplă dacă pui un bol cu oţet în frigider?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 144 citiri
4 min citire
Fiecare gospodină se confruntă, din păcate cu o problemă, mirosul din frigider. Dar, dacă te întrebi ”de ce să pui un bol cu oţet în frigider?”

De ce apar mirosuri în frigider?

Întâi, dacă te întrebi de ce miroase urât frigiderul tău, în primul rând, trebuie să cureți întregul frigider.

Deschide-l și verifică tot conținutul pentru a vedea dacă nu există stricăciuni, mucegai sau alte alimente care sunt stricate.

Ai mirosuri în frigider? Scapă de ele!

Apoi, un alt pas importat este să cureți rafturile și sertarele, de preferință cu apă cu oțet, pentru a te asigura că mirosul nu provine de la ceva din interiorul frigiderului în sine.

Dar, dacă nu scapi de mirosuri, îți propunem un alt răspuns la întrebarea ”de ce să pui un bol cu oţet în frigider?”

 

După cum toate gospodinele știu și au și încercat, se ştie foarte bine că oțetul ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute care ies din frigider.

Tot ce ai de făcut este să pui o cană sau un bol plin cu oțet alb în frigider pentru a obține efectul dorit.

 

În plus, adaugă puțin pe o lavetă mică sau pe un prosop de hârtie, apoi pune-l într-un castron puțin adânc în spatele frigiderului timp de cel puțin 24 de ore.

Ulterior, înlocuiește de fiecare dată prosopul uscat, iar oțetul va neutraliza mirosurile de mâncare din tot frigiderul.

 

În ceea ce priveşte mirosurile din frigider, pe lângă metoda cu bolul de oțet, gospodinele mai au și alte trucuri care le-au ajutat la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider, după cum urmează:

Bicarbonat de sodiu: are proprietăți de eliminare a mirosurilor. Ia un bol plin cu bicarbonat de sodiu și pune-l în interiorul frigiderului și închide ușa. Lasă-l să stea câteva ore.
Fulgii de ovăz: Elimină mirosurile neplăcute dacă sunt depozitați în frigider într-un bol de aluminiu.
Lămâie: Pune câteva felii de lămâie și lasă-le să stea în interiorul frigiderului. Aceasta va ajuta la absorbția mirosului neplăcut din frigider.
Ulei esențial: Înmoaie câteva tampoane de vată cu ulei esențial și pune-le în frigider. Închide ușa timp de o zi.
Cărbune de lemn: Pune cărbune de lemn într-un bol în interiorul frigiderului. Setează temperatura frigiderului la minim și ține ușa frigiderului închisă timp de trei zile.
Boabe de cafea: Pune câteva boabe de cafea proaspăt măcinate și întinde-le pe o foaie de copt și pune-le în frigider peste noapte. Aceasta va ajuta la absorbția mirosurilor neplăcute.
Pliculețe de ceai: Umple câteva pliculețe de ceai folosite într-un recipient deschis sau într-un castron mic și pune-le în frigider. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile rele și vor lăsa frigiderul cu o aromă proaspătă. Asigură-te că înlocuești pungile de ceai la fiecare 3 – 4 zile pentru un control optim al mirosurilor.
Cartofi: Funcționează perfect ca un absorbant de mirosuri, ca și fulgii de ovăz. Decojește un cartof, taie-l în bucăți mici și bagă-le în frigider. Schimbă-le la fiecare câteva zile pentru un efect maxim de control al mirosurilor.

De ce să pui un bol cu oţet în frigider. Scapi de o mare problemă, secretul gospodinelor iscusite
În concluzie, toate aceste trucuri funcționează, iar mărturie stau gospdinele care le-au încercat și, ulterior, le-au împărtășit pe interent.

Acum știi de ce să pui un bol cu oţet în frigider și care sunt celelalte trucuri. Acum tot ce ai de făcut este să le folosești ca să scapi de o mare problemă în frigider.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,