Ceaţă pe DN 18, în pasurile montane Gutâi şi Prislop

85

Traficul rutier este îngreunat pe DN 18, în Pasul Gutâi şi Pasul Prislop, iar vizibilitatea este sub 100 de metri din cauza ceţii, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă.

„Traficul rutier este serios îngreunat din cauza vizibilităţii reduse de ceaţa, sub 100 de metri, în Pasul Gutâi, Munţii Gutâi şi Pasul Prislop, Munţii Pietrosul Rodnei. Recomandăm participanţilor la trafic să conducă deosebit de prudent pe acest tronson de drum alpin şi să respecte conduita în trafic pentru a preveni evenimentele neplăcute”, a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, zăpada frământată cu grosimea de până la 1 centimetru se găseşte depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 şi km 180, iar pe DJ 169, în oraşul Cavnic, există polei la nivelul asfaltului.

„Toate celelalte sectoare de drumuri publice au carosabilul curat şi umed. Lucrătorii serviciului Drumuri Naţionale au intervenit cu 20 de utilaje şi au împrăştiat 178 de tone de material antiderapant. SC Drumuri Poduri a intervenit cu 27 utilaje şi a răspândit 344 de tone de material antiderapant. Se semnalează polei în zona localităţilor Buciumi, Blidari şi Baia Sprie. Debitele şi nivelurile cursurilor de apa din judeţ au fost staţionare, cu tendinţe de scădere”, a declarat Dan Bucă.

El a adăugat că pe majoritatea cursurilor de apă din judeţul Maramureş se menţin podurile de gheaţă şi gheaţa la mal, însă fără a afecta structura podurilor sau punţilor care traversează unele râuri.

De asemenea, vântul suflă slab la moderat, cu intensificări temporare la munte, cu viteze de până la 76 km/h, la Vârful Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner