Centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilităţi se redeschid de luni

17

In sectorul 6, centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilităţi din  se redeschid de luni.

„Aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi – copii şi adulţi – reîncep de luni, 22 iunie, activitatea de recuperare şi reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”, se arată într-un comunicat al autorităţii locale.

Activitatea se va relua treptat, cu respectarea normelor de igienă, în acord cu legislaţia în vigoare. Iar pentru prevenirea transmiterii infecţiilor virale, centrele sunt dotate cu :

-dozator cu soluţie dezinfectantă pentru mâini la intrarea în unitate,

-covoraşe dezinfectante amplasate la intrare,

-soluţii dezinfectante pentru mâini şi pentru suprafeţe,

-purificator de aer,

-filtru UV,

-mănuşi de protecţie,

-măşti de protecţie de unică folosinţă.

La fiecare centru în parte se va lucra preponderent individual sau în grupe cu un număr restrâns de persoane şi, momentan, nu se va servi masa şi nu va exista program de somn, ci doar servicii de recuperare precum: intervenţie educaţională, terapii pliate pe fiecare nevoie în parte, intervenţie psihologică copii/adulţi, consiliere părinţi.

Accesul în centre se va face doar pe bază de programare, după ce specialiştii centrelor obţin toate informaţiile necesare despre sănătatea beneficiarilor, iar sesiunile de lucru vor varia între două şi trei ore pe zi.

La intrarea în centre, fiecărei persoane i se asigură atât verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade, cât şi materiale sanitare pentru dezinfectarea mâinilor. În cazul în care prezintă simptome asociate COVID-19 (tuse, febră, strănut, dureri în gât), beneficiarii/ aparţinătorii/ reprezentanţii legali vor fi trimişi acasă şi îndrumaţi către medicul de familie.

Programările vor fi decalate, pentru ca adulţii sau copiii cu dizabilităţi să evite interacţiunile, iar între programări vor exista 30 de minute de pauză, pentru aerisire şi/sau dezinfecţie. Activităţile se vor realiza şi în aer liber, cu grupuri de maximum opt persoane.

DGASPC Sector 6 asigură părinţii că se fac toate eforturile pentru ca activitatea să se realizeze în cele mai bune condiţii, pentru a venit în sprijinul beneficiarilor.

„Programele terapeutice pe care le oferim gratuit copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi din Sectorul 6 sunt esenţiale pentru o evoluţie pozitivă a situaţiei acestora şi integrarea lor în societate. Din acest motiv, am decis să urgentăm deschiderea centrelor de zi, care oferă acest tip de servicii în condiţii de siguranţă maximă. Îi rog atât pe beneficiari, cât şi pe susţinătorii lor legali să respecte programările făcute de specialişti şi toate normele de igienă şi distanţare socială”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata