Cererea de chemare în judecată formulată de Renate Weber, a fost trimisă Comisiilor juridice

637

Cererea de chemare în judecată a Parlamentului, formulată de Renate Weber a fost transmisă Comisiilor juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru un punct de vedere, termenul acordat fiind de 30 iunie, au decis marţi Birourile permanente reunite.

„Comisiile juridice sunt cele care au formulat raportul, adică analiza motivelor pentru care a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului Renate Weber. Am transmis către comisiile juridice să formuleze un răspuns. Ei sunt specialişti şi pot să formuleze toate argumentele de natură juridică faţă de solicitarea formulată de doamna Weber”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Acesta a menţionat că Senatul şi Camera Deputaţilor vor fi reprezentate pe 2 iulie în instanţă, aşa cum cere citaţia.

De altfel, Orban a punctat că au existat „argumente foarte solide” pentru remanierea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Eu v-am spus, noi am avut argumente foarte solide, încălcări ale Constituţiei şi legislaţiei ţării, făcute de Avocatul Poporului. În baza acestor argumente am decis revocarea din funcţie a doamnei Renate Weber. Iar eu v-am spus aşa, ca o propoziţie: Renate Weber a acţionat ca un avocat al PSD şi a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a adăugat Orban.

Referindu-se la modul în care va acţiona coaliţia dacă CCR va decide că revocarea Renatei Weber este neconstituţională, Orban a spus: „Cu siguranţă va trebui să ţinem cont de decizia CCR, chiar dacă e o Curte Constituţională condusă de Dorneanu, care a dat atâtea decizii care nu au nici o legătură cu Constituţia. Depinde ce hotărăşte CCR. Nu pot să anticipez. Deci aşteptăm”.

Întrebat dacă îşi menţine opinia că Renate Weber nu trebuie să mai ocupe această funcţie, Orban a răspuns: „Cu siguranţă.”

Renate Weber a dat în judecată Camera Deputaţilor şi Senatul, solicitând judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti anularea hotărârii Parlamentului prin care a fost revocată de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

Iar, primul termen al procesului va avea loc vineri, 2 iulie.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata