Cod roşu de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de pericol pe trei râuri din judeţul Hunedoara

0 33

O avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râuri din judeţul Hunedoara, emisa, miercuri, de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Până la ora 14:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Orăştie – amonte S.H. Brănişca, Strei – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu Râul Mare şi Valea Luncanilor (judeţul Hunedoara), conform prognozei de specialitate.

Astfel, avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata