Cultivarea semințelor de roșii

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 220 citiri
9 min citire
Cumpărați și pregătiți-vă sămânța de roșii

Deoarece solul din grădina dvs. se compactează prea ușor și poate adăposti organisme care pot provoca boli, este o alegere mai bună să cumpărați un amestec de semințe pregătit. Un bun amestec comercial de început de semințe este adesea un amestec de mușchi de turbă, vermiculit și perlit.

Îmi place să combin bine amestecul de început de semințe cu apă caldă pentru a-l face utilizabil, deoarece un amestec uscat este dificil de lucrat. Poate doriți să lăsați amestecul de pornire a semințelor să stea umed peste noapte înainte de utilizare pentru a vă asigura că este înmuiat uniform. Produsul final trebuie să fie umezit uniform, dar nu umed.

Selectați recipientele pentru semințe de roșii:

Atâta timp cât semințele tale de roșii primesc suficientă umiditate, căldură și drenaj, aproape orice recipient va funcționa. Obișnuiam să folosim pahare de polistiren cu găuri perforate în fund. Am descoperit că trusele de pornire a semințelor disponibile în comerț cu turbă sau recipiente din plastic sunt ușor de utilizat și s-au dovedit a fi de succes. Majoritatea magazinelor de grădinărit vor transporta containere de pornire a semințelor cu celule simple sau multiple. Acum folosesc tăvi de semințe de 128 de celule disponibile comercial.

Dacă alegeți să reutilizați recipientele de plastic mai vechi, vă sugerez să le sterilizați mai întâi cu o soluție ușoară de înălbitor (5-10%)

Alegerea recipientului care se va potrivi cel mai bine nevoilor dvs. depinde de câte plante doriți să începeți.

Decideți când să începeți semințele de roșii:

Evitați să plantați prea devreme pentru a preveni ca plantele să devină rădăcinoase sau țesute. Semănați semințele de roșii certificate cu 6-8 săptămâni înainte de a planta răsaduri în aer liber. Plantarea răsadurilor în aer liber ar trebui să fie programată la aproximativ 2 săptămâni după data medie a ultimului îngheț pentru regiunea dumneavoastră. Verificați harta zonelor climatice de pe TomatoFest sau întrebați-vă prietenii de pepinieră sau de grădinărit local pentru cea mai bună dată pentru a planta.

Plantarea semințelor de roșii:

Vă sfătuiesc să plantați cu 20% mai multe semințe decât numărul de plante pe care doriți să-l permiteți pentru semințe care ar putea să nu germineze sau pentru răsaduri care sunt deteriorate. În general, este destul de ușor să găsești o casă pentru răsaduri pe care nu le vei folosi. Umpleți recipientul cu amestecul de început de semințe umezit. Tasați amestecul pentru a elimina aerul. Plantați semințele la maximum 1/4 inch adâncime. Apoi amestecați din nou ușor. Umeziți bine amestecul de pământ cu un strop de apă.

Puneți recipientele sau tava într-o pungă de plastic slăbită (lăsând capătul deschis pentru circulație. Circulația aerului este bună, dar nu lăsați amestecul să se usuce, deoarece semințele uscate nu vor germina.

Așteptați germinația:

Aceasta este partea grea. Fii răbdător. Puneți recipientele într-un loc cald, ferit de lumina directă a soarelui. Lumina este ok, dar nu este necesară în timpul procesului de germinare.

Dacă temperatura este menținută constant și suficient de caldă, semințele dvs. de roșii vor germina de obicei în 5 până la 10 zile. Cel mai bine este să păstrați intervalul de temperatură de la 70 la 80 F (21 la 27 C). Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât germinația este mai lentă. Cu toate acestea, temperaturile sub 50F (10C) sau peste 95F (35C) sunt slabe pentru germinare. (Unele soiuri au nevoie de mai mult timp pentru a germina.) Când semințele încep să iasă, scoateți tava dintr-o pungă de plastic.

Urmăriți primele răsaduri, deoarece vor trebui mutate într-o sursă de lumină bună de îndată ce încep să iasă din sol. Dacă lumina nu este adecvată, veți avea tulpini lungi și lungi, ceea ce nu este bine.

Dă lumină răsadurilor tale:

Mulți grădinari de acasă folosesc pervazuri. Lumina pe care răsadurile tale o primesc pe un pervaz poate fi adecvată, dar cel mai adesea este insuficientă și poate duce la creșterea cu picioare ca urmare a întinderii răsadurilor pentru lumina soarelui. Dacă nu aveți altă sursă de lumină decât un pervaz, întoarceți-vă răsadurile în mod regulat. Pentru o creștere ideală, configurați lumini de creștere cu spectru complet sau lumini fluorescente albe la doar câțiva centimetri deasupra răsadurilor. Fiți creativ pentru a găsi o modalitate de a vă pune răsadurile direct sub lumini.

Amintiți-vă că este nevoie de lumină puternică pentru a susține creșterea roșiilor. Luminile ar trebui să rămână aprinse între 14 și 16 ore pe zi.

Probleme la creșterea semințelor

Amortizarea: Se caracterizează printr-o lipsă de germinare sau o îngustare a răsadurilor minuscule nou apărute la linia solului care se răstoarnă și mor. Diferite ciuperci din sol sunt responsabile pentru această afecțiune, care se găsesc în orice amestec de semințe care conține pământ real. De asemenea, poate fi cauzată de faptul că plasticul care acoperă noile răsaduri suficient de strâns pentru a nu permite fluxul de aer.

Răsadurile cu picioare: „Leggy”, răsadul înseamnă că tulpinile sunt alungite și neclintite, slabe, cu frunziș rar. Răsadurile cu picioare apar de obicei cu iluminare insuficientă sau indirectă, prea multă căldură sau prea mult îngrășământ. Dacă se întâmplă acest lucru, vă sugerez să luați în considerare replantarea răsadurilor mai adânc în ghiveci, folosiți un ventilator pentru a îmbunătăți circulația aerului și pentru a menține temperaturile ușor mai scăzute pentru plantele mai îndesate și mai rezistente.

Creștere lentă: Ai răbdare. Când răsadurile par să ia o veșnicie să crească, acest lucru se datorează, de obicei, temperaturilor scăzute sau nutriției inadecvate. Udare excesivă: Mulți cultivatori își dăunează plantelor de tomate prin udare excesivă. Solul umed poate face ca semințele de roșii să vă putrezească. Odată ce răsadurile au început, trebuie udate bine și apoi lăsate neudate să se usuce până când sunt aproape gata să se ofilească, apoi udate din nou.

Fertilizarea excesivă: am văzut asta adesea de la grădinari prea anxioși. Suprafertilizarea poate funcționa împotriva răsadurilor tale. Acest lucru le poate determina să nu mai crească, să crească prea rapid în plante țesute sau chiar să moară. Una sau două aplicări de îngrășământ foarte diluat sunt suficiente pentru ca un răsad să crească până la dimensiunea transplantului.

E timpul să-ți pornești roșiile

Roșiile sunt una dintre cele mai ușor de cultivat din semințe și acum este momentul să începeți să porniți semințele de roșii în interior. Semințele în sine sunt ușor de manevrat și pot fi plantate în orice tip de recipient pe care îl aveți prin casă. Prefer să încep 3 semințe în ghivece de 2″; cu toate acestea, pot fi folosite recipiente cu iaurt, cutii de lapte și chiar cutii cu ouă.

Cheia pentru începerea semințelor de roșii este:

Umeziți-vă pământul de ghiveci înainte de plantare Nu plantați sămânța prea adânc – ½” este de obicei suficient. Păstrați recipientul cald – îmi place să-mi păstrez recipientele la aproximativ 75 F (25 C) Păstrați recipientul umed, dar nu umed – încercați să nu peste apă Odată ce răsadurile sunt ridicate, mutați-le într-un loc răcoros, dar luminos. La o săptămână după ce răsadurile au crescut, transplantați-le în ghivece individuale împreună cu niște compost sau vierme pentru hrană. În alte 3 săptămâni, răsadurile își vor depăși recipientele și vor fi din nou în ghivece. De data aceasta, sunt ghiveci în recipiente de 6″ unde vor sta până când vor intra în grădină.

Sursa – www.backyardgardener.com