Cum arată top 5 mâncăruri româneşti, din lume?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 269 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Ca în fiecare final de an, apar tot felul de topuri, unele mai interesante ca altele. Unul dintre acestea, realizat de celebrul Atlas al Gustului, poziționează România într-un top 5 de mâncăruri româneşti, având și o surpriză la locul 1. Pentru ce preparate este apreciată România la nivel mondial din punct de vedere culinar.

Atlasul Gustului apreciază mâncăruri româneşti

Celebrul site, urmărit de majoritatea turiștilor, ca în fiecare final de an, a realizat topul celor mai bune preparate, băuturi și rețete din toată lumea, bazat pe degustările turiștilor, dar și a unui număr de peste 50.000 de experți.

 

Concret, dacă nu știai, în Atlasul Gustului, celebra țuică românească ocupă un binemeritat loc 155, într-un top al celor mai bune băuturi spirtoase și lichioruri. Dar nu despre asta ne-am propus să vorbim astăzi, ci despre top 5 mâncăruri româneşti regăsite în Atlasul Gustului, având parte și de o surpriză pe locul unu în acest top.

Dar mai trebuie menționat că, la nivel mondial, pe locul 4 se regăsește țara noastră cu un scor de 4,57, după ce participanții au degustat peste 30 de feluri de mâncare, băuturi și alte produse specifice zonei, iar la loc de cinste au fost celebrii mici.

Top 5 mâncăruri româneşti

Dacă ne referim la un top 5 mâncăruri româneşti, vom constata că un celebru preparat, și anume ciorba rădăuțeană a detronat sarmalele sau ciorba de fasole. Și, dacă ești un gurmand și pasionat de rețete tradiționale, descoperă rețeta originală a bucătăresei care a inventat acest preparat și cu siguranță îți vei cucerii prietenii.

-Ciorbă rădăuțeană
-Sarmale
-Bulz
-Salam de Sibiu
-Babic

Ciorba Rădăuțeană pe locul 3 în lume, conform TasteAtlas

România, apreciată la nivel mondial din punct de vedere culinar

Celebrul „TasteAtlas” în fiecare an realizează o catalogare a celor mai importante și delicioase preparate culinare din lume, pe baza unor expertize venite de la așa-numiții gourmetourists și a turismului culinar, care a devenit o componentă vitală a experienței turistice, devenind proeminent în 2001, după ce Erik Wolf, președintele World Food Travel Association, a scris o carte pe această temă.

Spre exemplu, un alt preparat culinar românesc, ciorba de văcuță, are un punctraj de 4,1 într-un alt top 100 al celor mai bune preparate, ocupând locul 99 în acest top. Cât despre ciorba rădăuțeană, aceasta ocupă locul 3 la nivel mondial, în același top, ceea ce ar trebui să ne facă și mai mândrii de bucătăria românească.

Top 5 mâncăruri româneşti, surpriză la locul 1. România, apreciată la nivel mondial din punct de vedere culinar

Cağ kebabı este un soi de kebab originar din orașul turcesc Erzurum.

Pe primele două locuri în acest top se află un preparat tradițional din Columbia, denumit Lechona și unul din Turcia, cunoscut sub numele de Cağ kebabı, un soi de kebab originar din orașul turcesc Erzurum.

 

Se prepară cu carne de miel care este marinată cu ceapă, sare și piper timp de aproximativ 12 ore, iar carnea este apoi așezată pe o țepușă mare orizontală și gătită la foc de lemne.

Sursa – playtech.ro