Cum sa economisesti bani din factura de intretinere pe timpul iernii

108

Venirea sezonului rece si scaderea temperaturilor implica si facturi mai mari la intretinere pentru persoanele care locuiesc la bloc. De regula, cresterea sumelor de pe factura se observa atunci cand consumul de caldura este impartit intre toti locuitorii dintr-un bloc, fara a putea fi masurata cu adevarat nevoia fiecaruia.

Spre exemplu, daca tu in calitate de locuitor vei fi plecat 3 saptamani din apartament si, implicit, nu vei beneficia de acea caldura oferita, acest lucru nu va conta. La finalul lunii, cand apare factura de la intretinere va trebui sa platesti aceeasi valoare ca si cum ai fi beneficiat de acel confort.

In acest caz, o varianta eficienta o reprezinta instalarea repartitoarelor. Acestea te vor ajuta sa temperezi nivelul cheltuielilor si sa economisesti pe cat posibil consumul de caldura din locuinta.

Instalarea repartitoarele este benefica prin prisma faptului ca poti regla nivelul de caldura pe care il doresti in casa. Daca pentru tine nu conteaza care va fi valoarea facturii la finalul lunii, poti seta nivelul de caldura la valoare maxima, insa daca iti doresti sa faci o oarecare economie, reglarea nivelului cu 2 trepte inferioare poate fi o idee buna.

Totodata, repartitoarele te ajuta si in momentul in care pleci o perioada mai lunga de acasa, avand posibilitatea de a seta caldura la ce nivel doresti, astfel incat la final de luna sa platesti atat cat s-a consumat.

Important este ca in final sa alegi o solutie care sa te avantajeze si sa te ajute sa treci cu bine peste cheltuielile de iarna.

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata