Cum să-ți transformi baia într-un adevărat spa, cu câteva idei simple, dar de efect

4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Acum, când canicula a pus stăpânire peste tot, găsirea unui spațiu de relaxare și răcorire poate părea un lux de neatins, mai ales dacă baia ta este mică. Dar, din precizările experților, există metode prin care ți se explică cum să-ți transformi baia într-un adevărat spa, fiind vorba despre idei simple, dar de efect.

 Cum să-ți transformi baia într-un adevărat spa?

Fiecare dintre noi ne dorim un anume confort în casă și, în același timp, un cost cât mai redus, mai ales când vine vorba de anumite lucruri pe care, în mod normal, nu ai avea cum să le ai acasă, cum ar fi un spa.

Dar, cu puțină creativitate și câteva obiecte decorative bine gândite, putem transforma chiar și cea mai mică baie într-un mini spa acasă.

În acest sens, experții te învață cum să-ți transformi baia într-un adevărat spa, fiind vorba de doar 5 idei de decorare care vor face ca baia să arate ca o oază de liniște și stil, perfectă pentru a-ți reîncărca energia în fiecare zi.

Cinci idei simple, dar de efect

Deși, aparent, costurile pentru reamenajarea băii într-un adevărat spa ar fi mari, în realitate nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru asta.

În acest sens, vorbim de cel puțin 5 idei simple, dar de efect, care te pot ajuta să-ți transformi baia într-un adevărat spa.

Spre exemplu, agățarea de eucalipt proaspăt în duș este o modalitate sigură de a evoca o energie de tip spa în baie. Mirosul liniștitor te va face să te simți ca și cum te-ai relaxa într-un loc frumos și luxos.

1. Culori deschise pe pereți

Alegerea culorii este esențială atunci când vine vorba de spații mici. Culorile deschise, precum albul sau bejul, au capacitatea de a face ca un spațiu să pară mai mare și mai luminos. Aceste tonuri reflectă lumina, creând o senzație optică de spațialitate și curățenie în baia ta.

2. Rafturi sau detalii din lemn

Lemnul este un material natural care adaugă căldură și textură oricărui spațiu. Încearcă să plasezi elemente din lemn în decorarea băii tale și creează o atmosferă zen și relaxantă, ideală pentru un mini spa.

3. Decor minimalist

Minimalismul este o tendință care nu se demodează niciodată, mai ales în spațiile mici. Decorul minimalist ajută la menținerea băii libere de dezordine și creează un mediu calm și ordonat. Poți folosi coșuri de răchită pentru a depozita totul și pentru a face ca spațiul tău din baie să arate mai liniștit și mai ordonat.

4. Adaugă plante

Plantele nu doar decorează, ci și purifică aerul și oferă o notă de natură care invită la relaxare. Cum spuneam ceva mai devreme, eucaliptul, în special, este o alegere excelentă pentru baie, datorită proprietăților sale aromatice și estetice.

5. Decorațiuni cu lumânări și prosoape

Lumânările și prosoapele sunt elemente simple, dar eficiente pentru a-ți transforma baia într-un spațiu de relaxare. Lumânările adaugă o lumină moale și confortabilă, în timp ce prosoapele din baie adaugă o notă de lux.

 

Aşadar, transformarea unei băi mici într-o mini-spa la domiciliu nu este o sarcină imposibilă. Doar cu câteva schimbări simple în decor, poți crea un spațiu care te invită să te relaxezi și să te bucuri de momente de liniște.

În concluzie, chiar și cea mai mică și mai întunecată baie începe să se simtă ca un spa prin câteva modificări bine gândite. Cheia este să știi ce să folosești și care sunt cele mai eficiente modalități în transformarea băii tale într-o atmosferă de spa.

Sursa – playtech.ro