Cum scazi în greutate fără să te stresezi

0 229

Într-o cultură în care mâncatul excesiv este promovat și venerat, menținerea unei greutăți optime poate fi o provocare permanentă. Dacă ai încercat de mai multe ori să slăbești însă nu ți-a ieșit, s-ar putea să ai părerea că pur și simplu miile de diete promovate nu pot funcționa. Ce este adevărat însă este că ceea ce funcționează la un corp, poate să nu funcționeze la altul. Pentru ca acest proces să nu devină unul stresant și obositor, poți încerca următoarele trucuri:

1. Taie caloriile

Unii specialiști sunt de părere că gestionarea cu succes a greutății corporale se poate realiza doar în felul următor: să mănânci mai puține calorii decât arzi. Sună simplu, însă nu este chiar așa. Dacă la început ai reușit să faci acest lucru, mai târziu va deveni mai dificil pentru organism să scape de această obișnuință. Înlocuiește alimentele ce nu-ți oferă senzația de sațietate cu cele care o fac. Nu mânca niciodată ceva pentru că îți este la îndemână, ci fă-o doar pentru a-ți potoli foamea. Nu apela la alimente de recompensă imediat ce ai scăpat de câteva kilograme.

2. Taie carbohidrații

Dacă ai o masă plină de carbohidrați (paste, pâine, pizza, cartofi prăjiți), corpul tău va produce insulină, pentru a menține stabil nivelul glucozei din sânge. Insulina face următoarele lucruri: împiedică celulele adipoase să elibereze grăsime în organism și creează mai multe celule adipoase…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x