De ce să nu folosești crema de corp pe față?

De Jurnalul Național Actuale Frumusețe 115 citiri
4 min citire
 

Te-ai întrebat vreodată de ce să nu folosești crema de corp pe față? Pielea tenului are nevoi diferite față de pielea restului corpului, așa că ar trebui să ai o cremă specifică pentru fiecare zonă. Asta nu înseamnă că nu poți folosi loțiunea corporală pe față din când în când, dar niciodată nu ar trebui să devină parte a rutinei tale de îngrijire a pielii.

De ce trebuie să ai o cremă specifică pentru față și alta pentru corp?

Crema pe care o folosim pentru corp poate fi pentru piele uscată, grasă sau mixtă. În plus, acest tip de creme ar trebui să fie emulsii hidratante și fluide.

 

Cu toate acestea, crema pe care o folosim pentru față poate fi nutritivă, hidratantă, anti-îmbătrânire, rejuvenantă sau pentru piele uscată sau grasă.

Există, de asemenea, creme pentru față de utilizat ziua sau noaptea. De aceea, nu este foarte recomandat să folosești aceeași cremă pentru tot. Achiziționează o cremă hidratantă pentru corp după duș, una facială pentru zi și alta pentru noapte.

De ce să nu folosești crema de corp pe față

Teoretic, poți să folosești crema de corp pentru față dacă este o urgență, însă nu o face pentru mult timp.

Cel mai bine este să ai câte o cremă specifică pentru ten și față, care să aibă proprietățile de care fiecare ten și piele are nevoie.

 

Pentru a avea o față îngrijită, sănătoasă și frumoasă, trebuie să fii consecvent și să alegi crema potrivită nevoilor tale, să o folosești în fiecare zi și să o aplici corect.

Nu trebuie să cumperi cea mai scumpă de pe piață, ci să o folosești zilnic pentru a da rezultate.

Pentru asta, demachiază și curăță pielea, fă-ți rutina de frumusețe zilnică și, în final, întinde crema facială cu grijă.

Încălzește crema în palme și masează ușor începând de la bărbie, evitând zona conturului ochilor. Aici, dacă este necesar, ar trebui să aplici o altă cremă specifică pentru îngrijirea zonei delicate.

 

Dacă te vei machia, va fi mai bine să aștepți câteva secunde până când crema își face efectul și să te machiezi ca de obicei.

Ce cremă să alegi?

Este esențial să ai tenul hidratat, mai ales atunci când vine vorba de piele care a ajuns la maturitate sau care tinde să fie uscată sau foarte uscată.

Dacă alegi o cremă facială de zi care să te protejeze de soare și alte factori externi, și una de noapte care să ajute la regenerarea celulelor pielii, cu atât mai bine.

Nu uita că pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă, cel mai important este să te protejezi adecvat de soare.

 

În plus, pentru corp ai nevoie de alt tip de îngrijire. De exemplu, dacă ai pielea foarte uscată, poți folosi un ulei cu care să te dai după duș, pe pielea udă astfel încât să absoarbă totul.

Dacă ai pielea cu tendințe grase, atunci poți folosi un lapte de corp ușor care să între rapid în piele sau poate o cremă de corp cu acid salicilic ori ceramice. Află ce ți se potrivește și tratează fiecare parte a corpului tău cu atenție.

Sursa – playtech.ro