Din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Omicron, Regina Elizabeth a II-a a decis să anuleze tradiţionala petrecere de Crăciun

De Jurnalul Național Cultură Externe Lifestyle Sănătate 206 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Anul acesta Regina Elizabeth a II-a a decis să anuleze tradiţionala petrecere de Crăciun pe care o organiza cu familia extinsă înainte de sărbătoare, din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Omicron a coronavirusului, au anunţat joi mass-media britanice.

Suverana în vârstă de 95 de ani, ale cărei apariţii sunt rare de la scurta internare în octombrie, ar fi invitat 50 de persoane, marţi, la Castelul Windsor, care este de acum reşedinţa principală, la vest de Londra. Ea va merge apoi de Crăciun la Sandringham, în estul Angliei, cu membrii apropiaţi ai familiei.

Potrivit unei surse de la Palatul Buckingham citată de publicaţii britanice, regina a decis să anuleze eveniment din precauţie, din cauza situaţiei sanitare, în contextul în care cazurile de Covid-19 cresc la niveluri record în Marea Britanie.

În plus şi numeroşi britanici au decis, în ultimele zile să anuleze cine la restaurant, prezenţa la spectacole sau petreceri de Crăciun la locul de muncă pentru a evita să-i pună în pericol pe apropiaţi.

Aşadar, starea de sănătate a suveranei, care domneşte de peste 70 de ani, îngrijorează de când i-a fost recomandată pauză de către medici pe 20 octombrie şi după ce a petrecut o noapte la spital pentru control „preliminar” despre care nu au fost făcute precizări.