Firea îi acuză pe consilierii ALDE că ar fi făcut presiuni ca Astra să câştige licitaţia pentru tramvaie

0 69

Primarul general, Gabriela Firea, i-a acuzat, miercuri, în cadrul şedinţei de Consiliu General al Capitalei, pe reprezentanţii ALDE că ar fi făcut presiuni ca Astra să câştige licitaţia pentru cele 100 de tramvaie.

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a replicat că, în baza informaţiilor publice, consilierii municipali ai acestei formaţiuni au concluzionat că ar fi existat „nişte probleme” în ce priveşte licitaţia, dar şi că ei au convingerea că produsele româneşti pot să fie competitive.

Astfel, în timpul dezbaterilor CGMB, primarul general a precizat că trei consilieri municipali din grupul ALDE, cu excepţia lui Tudor Tim Ionescu, ar fi făcut presiuni ca Astra să câştige licitaţie de tramvaie.

„Nu a venit grupul ALDE să facă presiuni pe mine şi reprezentanţii direcţiilor care au coordonat licitaţie de tramvaie? Mai puţin domnul Tudor Ionescu. Nu aţi venit voi, ceilalţi trei? Nu aţi venit să îmi spuneţi că trebuie să câştige Astra? Aţi venit cu totul notat pe agendă, să câştige Astra? Că Astra are tramvaie bune, că sunt româneşti. L-am chemat şi pe directorul Direcţiei de Integritate. Nu noi suntem cele care decidem cine câştigă. Poate câştigă Astra, poate câştigă ceilalţi. (…) Cum adică nu a fost presiune? Şi v-am explicat că totul s-a desfăşurat regulamentar şi conform cu legislaţia în vigoare şi să nu mi se spună mie, într-un birou de primărie, cine să câştige şi cine e bine să câştige”, a precizat Firea.

Primarul general a adăugat că susţine companiile autohtone, dar că legea achiziţiilor publice prevede garantarea unui tratament nediscriminatoriu faţă de toţi participanţii la o licitaţie.

„Câtă vreme legea achiziţiilor publice spune că trebuie să garantezi tratament nediscriminatoriu faţă de toţi participanţii la o licitaţie, Gabriela Firea nu poate să vină să îi spună comisiei de licitaţie să îl declare câştigător pe producătorul român. Dar…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x