Greșelile pe care le fac românii după ce mănâncă

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle 144 citiri
4 min citire
 

În avertizările nutriţioniştilor, este bine ca după ce termini de mâncat să nu te întinzi pr pat. Este important să urmăm niște reguli clare, ca să ne asigurăm că vom avea o digestie sănătoasă.

Ce să nu faci imediat după masă?

În viaţa de zi de zi, unele obiceiuri alimentare sănătoase au o influență semnificativă asupra stării noastre de sănătate generală. Este foarte important să ținem cont de ele, mai ales după masă, pentru a ne asigura că vom avea o digestie optimă.

În acest sens, există unele activități pe care este recomandat să le eviți imediat după masă. Unul dintre cele mai importante aspecte este evitarea somnului sau odihnei prelungite imediat după masă.

Concret, atunci când stăm în pat, gravitația nu ajută la procesul de digestie, ceea ce poate duce la disconfort și reflux gastric. Este recomandat să așteptăm cel puțin 30 de minute până când putem întinde.

Fumatul și consumul de alcool imediat după masă pot împiedica digestia să se desfășoare în mod eficient. Aceste obiceiuri cresc riscul de reflux gastroesofagian și arsuri la stomac. Este mai bine să evităm aceste obiceiuri în totalitate, dar cu atât mai mult după masă.

Ce este interzis după ce termini de mâncat

Băuturile care conțin cafeină, precum cafeaua și unele tipuri de ceai, pot afecta negativ procesul de digestie. Cafeina poate duce la creșterea secreției de acid gastric, ceea ce poate cauza disconfort sau reflux.

Dacă sunteți dependent de cafeină, este mai bine să așteptați cel puțin o oră după masă înainte de a consuma astfel de băuturi. Nici apă nu e bine să bei în exces, cel mult un pahar.

Apoi, efortul fizic intens imediat după masă poate încetini procesul de digestie și provoca disconfort abdominal. Este recomandat să așteptăm cel puțin o oră după masă înainte de a ne implica în activități fizice intense.

Aşadar, Pentru o digestie bună, este esențial să evităm somnul prelungit, fumatul, consumul de alcool și cafeină, efortul fizic intens și consumul excesiv de apă imediat după masă. Aceste obiceiuri pot contribui la confortul digestiv și pot preveni disconfortul și problemele digestive pe termen lung.

De ce să nu bei apă după masă?

Unul dintre motivele principale pentru a evita băutura imediat după masă este legat de procesul de digestie. Stomacul produce sucuri gastrice acide pentru a descompune alimentele.

Atunci când bem apă imediat după masă, putem dilua aceste sucuri, ceea ce îngreunează procesul de digestie. Acest lucru poate duce la disconfort abdominal, balonare și poate compromite absorbția nutrienților din alimente.

Un alt motiv important pentru a bea apă înainte de masă este legat de absorbția nutrienților. Apa consumată înainte de masă poate contribui la pregătirea organismului pentru digestie și poate facilita absorbția nutrienților din alimente.

Bând apă înainte de masă, putem controla mai eficient poftele noastre alimentare. Acest lucru se datorează faptului că un pahar de apă poate da senzația de sațietate, astfel încât să nu mâncăm în exces în timpul mesei.

Se ştie că consumul de apă în timpul mesei sau imediat după aceasta poate crește riscul de reflux gastroesofagian. Acest fenomen poate provoca arsuri la stomac și disconfort. Prin băutul apei cu 30 de minute înainte de masă, putem reduce acest risc.

Sursa – playtech.ro