În Bucureşti s-a deschis Parcul Tudor Arghezi, chiar de Ziua Capitalei

De Jurnalul Național Actuale Construcţii 176 citiri
4 min citire
La nivelul Capitalei, numărul locuitorilor din sectorul 4 se ridică astăzi la aproximativ 216.000 de suflete. Se pare că primarul acestui sector, Daniel Băluță, a reușit să termine unul din importantele proiecte de aici.

Astăzi s-a deschis Parcul Tudor Arghezi în sectorul 4

În luna martie a anului 2020, primăria Sector 4 anunța demararea unui nou proiect al cărui nume, conform primarului, avea să fie stabilit după consultările cu cei 216.000 de locuitori din sector.

Denumit Parcul Tudor Arghezi, despre care primarul Daniel Băluță anunța că noua construcție va avea o suprafață totală de 27.000 de metri pătrați și va fi construit într-o zonă în plină dezvoltare urbanistică, și anume pe Bulevardul Metalurgiei.

Proiectul inițial pentru Parcul Tudor Arghezi

”Parcul Tudor Arghezi va fi cel mai mare proiect de acest fel implementat în București după 1989 și va fi împărțit în cinci zone:

-zonă de acces stradal,
-zonă de relaxare,
-zonă de promenadă,
-zonă de joacă,
-parcare

În acelaşi timp, parcarea va deservi atât vizitatorii cât și locuitorii din zonă. Parcul va fi amenajat astfel încât să ofere facilități fitness în aer liber.”, anunța PS4 în comunicatul de la acea vreme.

Construcția parcului a început un an mai târziu

Cu o investiție anunțată de aproximativ 31 de milioane de lei, în februarie anul trecut era anunțată demararea construcției propriu-zise a noului loc de agrement, Parcul Tudor Arghezi, iar antreprenorii care au câștigat licitația pe proiect erau firmele Omega Star Sistems, Queen Eirini SRL și Totul Verde.

S-a deschis Parcul Tudor Arghezi în sectorul 4, chiar de Ziua Capitalei. Primarul Băluță, despre cel mai nou parc inaugurat în București ”Îi vom dubla suprafața”Vedere panoramică

Dar, conform celor de la publicația ”Buletin de București”; se pare că au apărut anumite nereguli în procesul de licitație și de acordare a contractelor, mai ales în cazul uneia dintre cele trei firme, care:

”Pentru firma Queen Eirini SRL, acesta va fi primul contract public pe care îl semnează în cei 10 ani de existență.

Firma are sediul social în Voluntari și a fost înființată de un cetățean grec care ulterior a cedat toate părțile sociale unui asociat român, Manciu Tănase Ionuț. Tănase nu este însă la prima colaborare cu Băluță.”, spune sursa citată.

 

La un an de la startul lucrărilor, Daniel Băluță a anunțat astăzi că s-a deschis Parcul Tudor Arghezi în sectorul 4, chiar de Ziua Capitalei, anunțul fiind făcut pe pagina sa de Facebook, textul fiind însoțit și de imagini de la deschiderea oficială a locației:

S-a deschis Parcul Tudor Arghezi în sectorul 4, chiar de Ziua Capitalei. Primarul Băluță, despre cel mai nou parc inaugurat în București ”Îi vom dubla suprafața”Primarul Daniel Băluță la deschidere oficială a parcului din sectorul 4

În mesajul său, ”De ziua Bucureștiului, comunitatea sectorului 4 dăruiește capitalei un nou parc. Parcul Tudor Arghezi și-a deschis azi larg portile pentru toți bucureștenii.”, scrie Daniel Băluță.

 

Ulterior, la momentul deschiderii, același primar spune că ”Nu este o întâmplare că astăzi, de Ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, și nu e oprim aici. Îi vom dubla suprafața”.

Pe site-ul oficial al noii locații se arată care este suprafața totală a parcului, precum și valoarea totală a acestui proiect, și anume de 37 milioane de lei.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,