În Cluj 1.800 de părinţi au apelat la serviciul de telemedicină ALOPEDI

88

În anul 2021, peste 1.800 de părinţi au apelat, la serviciul de telemedicină ALOPEDI, din cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, împreună cu reprezentanţii Spitalului de Urgenţă pentru Copii care gestionează serviciul de call-center ALOPEDI – 0364917, au realizat o analiză a activităţii derulate în trimestrul întâi al acestui an prin intermediul proiectului dedicat sfaturilor medicale pediatrice. (…) Pe parcursul primelor trei luni ale anului au fost preluate 1.855 de apeluri. În 69% din cazuri copiii au fost evaluaţi ca non-urgenţe iar părinţilor li s-a explicat modul în care aceştia pot fi îngrijiţi la domiciliu şi care sunt semnele la apariţia cărora trebuie să se adreseze medicului. Comparativ cu ianuarie, luna martie a fost marcată de o creştere cu 62% a numărului de apeluri, existând, de asemenea, cu 50% mai multe situaţii în care s-a recomandat consultul faţă în faţă al copilului în maxim două ore de la apel”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Din punct de vedere medical,  din totalul apelurilor primite în primul trimestru al acestui an, 15,8% au fost pentru copii cu probleme respiratorii, numărul acestora crescând de trei ori în martie faţă de luna ianuarie. Totodată, şi solicitările de acordare a unui sfat medical pentru febră au crescut cu 50%.

„Serviciul de sfat pediatric telefonic este mai mult decât util în această perioadă marcată de restricţii, în care prevenţia şi respectarea regulilor de distanţare sunt extrem de importante. Cu sprijinul ALOPEDI şi urmând sfaturile medicilor, părinţii pot evita deplasarea la cabinetele medicale ori la spitale, îngrijindu-şi copiii la domiciliu”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În contextul social-teritorial, jumătate din totalul apelurilor preluate de medicii ALOPEDI – 0364917 în perioada ianuarie-martie a.c. au provenit din judeţul Cluj şi comparând datele lunii martie cu cele din ianuarie s-a remarcat o creştere cu 80% a apelurilor provenite din alte judeţe.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata