În Costinești 21 de turiști, printre care și copii, au ajuns de urgență la spital după ce au mâncat la o pensiune din stațiune

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 233 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Un grup de 21 de turiști care se aflau într-o vacanță în stațiunea Costinești au ajuns la spital în Constanța în urma unei indigestii. Turiștii au raportat simptome severe de intoxicație după ce au luat masa la o pensiune locală.

21 de turiști, duși de urgență la spital

Astfel, primele informații transmise de autorități indică faptul că, cei 21 de turiști, dintre care, 11 femei, 4 bărbați și 6 copii, au servit masa de prânz la Vila Mândru din Costinești. La scurt timp după aceea, aceștia au început să prezinte simptome precum greață, vărsături și dureri abdominale intense. Îngrijorați de starea lor de sănătate, au solicitat imediat asistență medicală.

Serviciile de urgență au intervenit prompt cu mai multe ambulanțe și au transportat turiștii la spitalul din Constanța pentru evaluare și tratament. Echipele medicale au acordat asistență de urgență, monitorizând starea pacienților și administrând tratamentul corespunzător.

Concret, „Noaptea trecută, în jurul orei 23:00, am fost solicitați, prin apeluri la 112, să intervenim în stațiunea Costinești, acolo unde mai multe persoane acuzau stări de rău și vărsături.

La fața locului au fost alocate mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea: o autospecială pentru transport victime multiple, o ambulanță SMURD și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Sosiți la fața locului, colegii mei au evaluat medical mai multe persoane. Ulterior, 21 de persoane, au fost preluate de ambulanțe și transportați la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța pentru investigații medicale amănunțite.

Toate persoanele acuzau stări de rău și vărsături, stări febrile.”, a transmis pentru Antena 3 CNN, Ana-Maria Stoica, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.

Cum au reacționat autoritățile după evenimentul nefericit

Practic, autoritățile au demarat o investigație pentru a determina cauza exactă a incidentului alimentar. Inspectorii sanitari au efectuat o inspecție la pensiunea în cauză și au prelevat mostre din alimentele servite pentru analiză. Se va verifica respectarea regulilor de igienă și condițiile de depozitare și preparare a alimentelor.

În același timp, autoritățile locale au emis un avertisment public și au solicitat turiștilor să fie precauți atunci când aleg să ia masa în restaurante sau pensiuni, verificând totodată respectarea standardelor de igienă. De asemenea, s-a intensificat monitorizarea și inspecțiile în unitățile de alimentație publică din zonă pentru a preveni incidente similare.

Momentan, toți pacienții sunt sub monitorizarea atentă a medicilor, urmând a oferi informații noi către presă, atunci când starea pacienților o va permite. Incidente alimentare de acest fel pot apărea din diverse motive, inclusiv din cauza depozitării necorespunzătoare a alimentelor, igienă precară sau manipulare inadecvată a acestora.

Din acest motiv, autoritățile fac apel la responsabilitatea și transparența proprietarilor de unități de alimentație publică pentru a asigura siguranța consumatorilor și a preveni astfel de situații neplăcute în viitor.

Sursa – playtech.ro