Investiţie de două milioane de euro pentru dotarea Spitalului Judeţean Vâlcea

137

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va achiziţiona, printr-un proiect cu fonduri europene de aproximativ două milioane de lei, echipamente medicale şi de protecţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, a anunţat, vineri, preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

Prin acelaşi proiect, care vizează creşterea capacităţii spitalului de gestionare a crizei sanitare COVID-19, vor fi recuperate sumele de bani cheltuite de CJ Vâlcea până în prezent pentru asigurarea materialelor şi echipamentelor necesare în contextul pandemiei, a precizat Rădulescu.

Din punct de vedere organizatoric şi financiar, indicatorii proiectului de circa două milioane de euro, ce va fi implementat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, au fost aprobaţi vineri, într-o şedinţă extraordinară a CJ Vâlcea.

„În cadrul acestui proiect, pentru care a fost obţinută o finanţare în valoare de 9.744.204,54 lei (circa 2 milioane de euro), se vor achiziţiona noi echipamente medicale şi de protecţie şi se vor recupera sumele de bani cheltuite până în prezent pentru asigurarea materialelor şi echipamentelor necesare în lupta cu virusul. Printre echipamentele ce vor fi achiziţionate în cadrul acestui proiect amintim: aparate ventilaţie mecanică, ecografe portabile, aparate EKG, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, butelii oxigen portabile, sonde intubaţie ţi de alimentaţie”, a spus, într-o conferinţă de presă, Constantin Rădulescu.

Pe toată raza CJ Vâlcea, Rădulescu a menţionat că a solicitat fonduri europene, pentru gestionarea crizei sanitare în toate unităţile spitaliceşti aflate în administrare.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata