Investitorii în criptomonede îi transmite lui Elon Musk: Nu mai posta pe Twitter!

153

În ultimele săptămâni, prețurile criptomonedelor au scăzut cu peste 40%.  Însă Elon Musk, fondatorul Tesla, nu este singurul motiv pentru acest lucru, dar a avut cu siguranță o infuență. Investitorii în monede digitale îi spun acum să nu mai posteze pe Twitter, pentru că postările lui creează instabilitate pe o piață deja volatilă, relatează  CNN.

În acest sens, la emisiunea „Saturday Night Live”, Musk a glumit că moneda dogecoin este o „păcăleală”. A scris și că minarea de bitcoin nu e bună pentru mediu. Acestea și alte postări pe rețelele sociale i-au făcut pe mai mulți investitori în critomonede să-l roage să înceteze cu postările pe Twitter și să se concentreze mai mult pe producția de mașini.

În prezent, fanii Bitcoin s-au săturat să vadă că Musk are atât de multă influență asupra fluctuațiilor de preț pe termen scurt ale tuturor criptomonedelor.

„Oamenii care l-au urmat orbește pe Musk au pierdut mulți bani. Poate că s-au ars și nu s-au mai întors în piață”, a spus Alex Mashinsky, CEO și fondator al Celsius, o platformă de criptomonede.

În contextul criptomonedelor„Comunitatea investitorilor în criptomonede trebuie să fie mai responsabilă privind modul în care explică aceste active și riscurile lor”, a adăugat Mashinsky.

„Comentatorii tot spuneau că nu vom mai vedea niciodată o piață în scădere pentru bitcoin datorită interesului companiilor precum Square și PayPal. Când auzi asta trebuie să te îngrijorezi”, a mai spus el.

În momentul de faţă, investitorii și analiștii sunt mai ales supărați de faptul că toate criptomonedele au crescut și au scăzut odată cu bitcoin și dogecoin, monedele despre care a vorbit Musk. Unii investitori în criptomonede sunt, de asemenea, enervați că doar un comentariu de la Musk poate modifica prețurile atât de mult.

În explicaţiile sale, „Musk este foarte calculat. Oamenii sunt supărați”, a spus Eloisa Marchesoni, consultant în criptomonede.

Constructorul auto Tesla nu a răspuns la solicitările CNN de a vorbi despre despre opiniile lui Musk despre bitcon, dogecoin și alte criptomonede. Dar Musk nu a tăcut pe Twitter – și, deocamdată, pare să favorizeze creșterea prețurilor.

Aşadar, într-un tweet postat luni dimineață, Musk a distribuit o parodie a afișului filmului „Jaws”. Un dolar mototolit înlocuia înotătorul pe cale să fie atacat, iar rechinul a fost înlocuit cu un câine uriaș. Titlul afișului era DOGE, iar sub el scria: „Nu vei mai folosi niciodată dolarul”.

Sursa: Digi24.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata