Iohannis: Astăzi, ca în importantele momente pe care le cinstim de Ziua Naţională, e nevoie de implicarea fiecăruia

0 114

La ceremonia cu ocazia Zilei Naţionale a României, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la fel ca în momentele importante care sunt cinstite de Ziua Naţională, în contextul pandemiei de COVID-19 este nevoie de implicarea tuturor, punctând că „uniţi, solidari şi hotărâţi” vom trece cu bine şi peste această perioadă grea.

„Dragi români, astăzi este nevoie, la fel ca în importantele momentele pe care le cinstim de Ziua Naţională, de implicarea fiecăruia dintre noi. Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depăşirii acestei perioade pline de provocări şi implicarea într-un nou angajament pentru viitor. Nu va fi uşor, dar sunt sigur că împreună, cu energie şi responsabilitate, vom reuşi să ne apropiem, cu fiecare zi, de o revenire la vremuri normale. În întreaga Românie am văzut poveşti copleşitoare despre oameni care îşi dau mâna pentru a-i ajuta pe ceilalţi, despre oameni care se oferă voluntari, despre oameni care donează continuu pentru spitale aflate în dificultate. Aceasta este unirea românilor din anul 2020!”, a spus şeful statului la ceremonia organizată în Capitală cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Preşedintele a subliniat că „uniţi, solidari şi hotărâţi vom trece cu bine şi peste această perioadă grea”.

„Şi când această pandemie va fi depăşită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună şi vom spune că uniţi am învins şi că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniţi vom învinge!”, a afirmat Iohannis.

În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori. A fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi au fost trase 21 de salve de tun.

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf nu a fost deschisă publicului şi s-a desfăşurat în format restrâns. Printre cei care au participat la ceremonie s-au numărat premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x