Jandarmeria Bucureşti: Unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi de la Piaţa Charles de Gaulle

De Ziua Naţională a României, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a precizat că unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi constituit în zona Pieţei Charles de Gaulle cu ocazia evenimentului şi subliniază că participarea publicului la ceremonia de la Arcul de Triumf este restricţionată.

„În conformitate cu prevederile H.G nr. 967 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti este permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane. Persoanele participante au fost stabilite de organizator, accesul pietonal şi rutier fiind temporar restricţionat în zona respectivă. Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare”, menţionează Jandarmeria Capitalei într-un comunicat transmis AGERPRES.

În prezent, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în ceremonii restrânse, fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de criza sanitară actuală.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, prin hotărârea adoptată privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum şi în municipiile reşedinţă de judeţ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

În acest sens, în Bucureşti, aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa la ceremonia oficială, în format restrâns, de la Arcul de Triumf.

Potrivit Ministerului Apărării, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata