Kaspersky şi Skill Cup lansează un program pentru a ajuta părinţii să-şi educe copiii în materie de securitate

78

Un curs gratuit de formare, bazat pe aplicaţia mobilă Skill Cup şi dezvoltat împreună cu echipa platformei Kaspersky Security Awareness, a fost lansat pentru a ajuta părinţii şi copiii lor să acceseze Internetul mai eficient, în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi etica digitală, se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky, transmis luni AGERPRES.

Programul este gratuit şi disponibil în limbile engleză şi rusă atât pentru dispozitive iOS, cât şi Android.

În prezent, o serie de sondaje, citate de Kaspersky, relevă faptul că majoritatea copiilor apelează, deja, la anumite dispozitive până la vârsta de 11 – 12 ani. În acest context, specialiştii sunt de părere că, pentru ca lumea digitală să rămână un spaţiu sigur pentru copiii „născuţi cu o tabletă în mână”, abilităţile de securitate cibernetică şi etică digitală trebuie încurajate încă din copilărie.

Astfel, Skill Cup se bazează pe aplicaţia mobilă cu acelaşi nume şi constă într-o serie de lecţii interactive organizate pe mai multe subiecte de actualitate. Acestea sunt prezentate într-o varietate de formate, inclusiv articole, videoclipuri, teste şi materiale infografice.

Actual, subiectele din cadrul programului acoperă cele mai importante probleme de etică şi instruire digitală, vorbind inclusiv despre agresiunile cibernetice, regulile de comunicare cu străinii, conţinutul periculos (cum ar fi grupurile şi provocările populare) şi tipurile de fraudă etc. La sfârşitul fiecărei lecţii, se parcurge un scurt test pentru a evalua cunoştinţele şi înţelegerea subiectului.

În România, Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata