La Festivalul Mediteranean de la Oradea se poate degusta homari, pui de baltă, raci şi baclavale

Foto: zi-de-zi.ro
0

În perioada 7-9 august, orădenii interesaţi de bucătăria turcească au ocazia să deguste, variate preparate specifice zonei, în cadrul Festivalului Mediteranean, un eveniment dedicat dulciurilor turceşti şi fructelor de mare, a declarat joi, pentru AGERPRES, Ştefan Mailat, din partea organizatorilor.

“Festivalul este organizat în trei standuri mari: unul pentru fructe de mare, unul pentru baklavaua turcească şi unul pentru ciolan de porc. La standul cu fructe de mare, vor activa patru bucătari, baclavalele sunt preparate în laboratorul din Bucureşti, iar la cel cu porc, avem doi bucătari. Dacă anul trecut am fost în 30 de oraşe, de această dată, am mai fost doar în patru oraşe, din cauza restricţiilor”spune Ştefan Mailat.

Iubitorii fructelor de mare vor găsii, la standul astfel, amenajat; homari, creveţi, calamari, caracatiţă, pui de baltă, doradă, paella, raci, rapane şi altele, unde vor fi întâmpinati de patru bucătari.

Din acest punct de vedere, vizitatorii vor avea ocazia să deguste şi să cumpere baklavale, renumitele plăcinte turceşti (su boregi şi gozleme), care vor fi preparate în faţa clienţilor, îngheţată Maraş Dondurma, cafea turcească la nisip, dar şi peste 50 de sortimente de “Turkish Delight” – rahat turcesc cu fistic, migdale, rodie, şofran, trandafir şi multe alte sortimente.

“Şi, ca de fiecare dată, vom aduce şi ceva nou, unic în România, sekerpare şi balbaden”, a anunţat organizatorul evenimentului.

Festivalul Mediteranean va fi deschis de vineri până duminică între orele 12,00-22,00, în Parcul 1 Decembrie. Acesta se organizează în mai multe oraşe din ţară, ediţii recente având loc la Arad, Baia Mare, Craiova sau Braşov.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close