La Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi s-a amenajat un centru modern pentru diagnosticarea cancerului

0 151

Cu o investiţie de peste 8 milioane de lei, un centru modern pentru diagnosticarea cancerului este amenajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, investiţia fiind făcută din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean (CJ), au informat, joi, reprezentanţii biroului de presă al instituţiei.

În curtea interioară a Ambulatoriului de Specialitate se construieşte un spaţiu medical nou, unde va fi montat un PET CT (tomografie cu emisie pozitronică – n.r.). Este vorba despre un echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile. Procedurile de achiziţie publică a PET CT-ului au fost finalizate, iar echipamentul medical va fi livrat de către distribuitorul autorizat în România al companiei americane GE Healthcare.

„După ce am deschis la Galaţi un centru modern de tratare a cancerului cu ajutorul acceleratorului liniar de particule, amenajăm şi un centru performant pentru diagnosticarea acestei cumplite maladii. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor. De altfel, doar trei sau patru spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. În acest moment, la Spitalul Judeţean Galaţi se construieşte un spaţiu nou pentru PET CT, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie adus şi aparatul medical pentru a fi montat şi calibrat”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În contextul medical, după ce aparatul medical va fi instalat şi calibrat, vor demara procedurile de obţinere de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a autorizaţiilor necesare.

Valoarea investiţiei este de 8.449.000 lei, fondurile fiind asigurate de către CJ Galaţi. Suma include echipamentul medical, amenajarea spaţiului şi costurile cu documentaţia tehnică, cu precizarea că aparatul medical va fi plătit după obţinerea autorizaţiilor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata