Lauren Haynes: Acesta plante nu trebuie să vă lipsească din casă

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 214 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
În opinia sa,  cu un alt potențial avantaj: unele plante au proprietăți vindecătoare recunoscute. Astfel, Lauren Haynes, herborist clinic, „o plantă simplă este adesea o modalitate ușoară de a avea grijă de tine și de familia ta”, scrie Reader’s Digest.

Plante care pot avea puteri vindecătoare nebănuite

Secretul este unul simplu: prin procesul de fotosinteză, toate plantele, inclusiv algele și anumite microorganisme, pot transforma lumina în energie. În timp ce plantele produc oxigen prin această conversie naturală, unele pot avea puteri vindecătoare nebănuite.

În prezent, Housedigest trece în revistă câteva plante care ne pot vindeca şi care sunt:

Aloe Vera

Originară din Africa, Aloe Vera (Aloe barbadensis) este o plantă medicinală atrăgătoare, considerată miraculoasă. Substanțele sale active au efect analgezic şi anti-inflamator la nivelul pielii, având rolul de refacere a țesuturilor şi de calmare a iritaţiilor.

De asemenea, Aloe Vera conţine un complex de minerale şi vitamine necesare unei bune funcţionări a organismului şi contribuie la starea generală de bine. Sezonul de înflorire este din martie până până-n august. Gelul din interiorul frunzelor poate fi aplicat local pentru arsurile solare sau iritațiile pielii. Poate fi, de asemenea, administrat intern pentru a ajuta digestia și pentru a promova o mișcare intestinală sănătoasă.

Gelul de aloe este benefic pentru vindecarea rănilor de orice fel.

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum)

Jiaogulan, cunoscută și sub denumirea de „planta nemuririi”, poate crește în interior dacă primește suficientă lumină solară. Aparține familiei Cucurbitaceae, ceea ce o face un fel de rudă a dovleacului. Frunzele sunt de obicei folosite la prepararea ceaiului.

Jiaogulan are proprietăți similare cu ginseng-ul pentru funcționarea creierului, dar această plantă este mult mai ușor de cultivat. Jiaogulan conține mulți compuși benefici, dintre care cel mai cunoscut este ginsenozide.

Levănțica

Cu un miros inconfundabil, levănțica (Lavandula) secretă una dintre cele mai revigorante arome. Planta de culoare violet provine din Mediterană și crește din abundență vara.

Pe lângă beneficiile sale versatile pentru sănătate, levănțica respinge și insectele și dăunătorii din grădină. Puteți face o infuzie cu lavandă sau să o adăugați la produse de copt. Baker recomandă utilizarea acestei plante cu moderație în rețete, pentru că „gustul poate fi neplăcut dacă o folosiți prea mult la gătit sau la ceai”.

Menta

Revigorantă și calmantă, menta (Mentha) este folosită în diferite băuturi, smoothie-uri și diverse feluri de mâncare.

Beneficiul său principal pentru sănătate este sprijinirea digestiei. Sezon de înflorire: din iunie până în septembrie

Roinița

Membru al familiei mentei, roinița are o aromă parfumată, de lămâie. Această plantă poate crește în interior, de preferat lângă o fereastră însorită. Doar asigurați-vă că o plantați separat de alte plante și în propriul ghiveci.

Poate sprijini relaxarea, poate ajuta la îmbunătățirea somnului și ameliorează problemele digestive minore. Frunzele sale pot fi presărate pe alimente sau folosite pentru a face o infuzie de plante. De asemenea, este folosita în creme pentru tratarea herpesului bucal.

Moringa (Moringa oleifera)

Moringa este cunoscută pentru proprietățile antioxidante, minerale, vitamine și o serie de beneficii potențiale. Copacii Moringa fac plante de interior foarte frumoase.

Copacii Moringa sunt originari din Africa sub-sahariană și din Asia de Sud-Est, iar frunzelor sunt considerate o sursă de hrană. Frunzele sale sunt o sursă atipică de proteine ​​complete, de vitamine și minerale.

Oregano (Origanum vulgare)

Oregano este o plantă carminativă, deci este bună pentru digestie.

Oregano este ușor de cultivat într-un recipient – asigurați-vă doar că această plantă medicinală primește mult soare.

Busuiocul

Verde și luxuriant, busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă aromată și versatilă, folosită de mii de ani în mâncăruri. Frunzele sale puternice, dar delicate, conțin antioxidanți, oferind în același timp și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi combaterea inflamației, a stresului și infecțiilor.

Cu cele două soiuri principale, dulce și thailandez, busuiocul prosperă în lunile mai calde, mai ales in climatele tropicale.

Rozmarinul

Rozmarinul (Salvia rosmarinus) poate crește din abundență în aer liber și arată minunat într-o grădină.

Este o plantă veșnic verde, folosită adesea în scopuri culinare, având numeroase beneficii pentru organism, printre care și îmbunătățirea funcției creierului și reducerea stresului.

Cimbru (Thymus vulgaris)

Cimbrul este o altă plantă culinară considerată plantă medicinală. Frunzele de cimbru pot fi folosite pentru a face un ceai liniștitor sau presărate pe tot felul de feluri de mâncare, supe sau salate. Cimbrul a fost considerat vindecător de mii de ani pentru proprietățile sale de ameliorare a răcelii și pentru o mai bună digestie.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,