Mănânci repede sau lent? Află cum este cel mai bine

Sunt oameni grăbiți la tot pasul, care mănâncă în timp ce se duc la locul de muncă. Astfel, cel mai probabil te numeri și tu printre ei și te întrebi oare cum este cel mai bine să mănânci? Pentru că, de nenumărate ori, nici nu ai timp să stai jos la masă și să mănânci. Acum este momentul perfect pentru a afla ce se petrece în corpul tău atunci când mănânci repede sau încet:

Uite ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci prea repede:

  • Apare indigestia

Conform unui studiu realizat în urmă cu ceva vreme, mâncatul rapid poate avea ca rezultat boala de reflux gastroesofagian, ce se manifestă prin dureri severe în zona pieptului. În cazurile grave, această afecțiune poate duce la îngustarea esofagului, ce va face dificilă înghițirea alimentelor. De asemenea, pot apărea și balonarea sau sughițul, pentru că atunci când înghiți repede inspiri și mai mult aer.

  • Mănânci mai mult

Adică, atunci când mănânci repede, practic te îndopi cu mâncare. Stomacul nu are timp destul pentru a comunica cu creierul și să-i transmită că este timpul să te oprești. Astfel, ai tendința de a mânca mai mult. De altfel, mâncatul încet îi poate oferi timpul necesar stomacului pentru a transmite semnale creierului. Așadar, vei mânca mai puțin, ceea ce înseamnă un număr mai redus de calorii.

  • Nu mai savurezi mâncarea

Atunci când mănânci repede, nu te mai bucuri de savoarea, textura și gustul mâncării. Se poate…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata