Mihaela Bilic: Cafeaua “E o comoară pentru organism, are și zero calorii”

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 226 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Cu o reputație solidă în domeniul nutriției și un număr impresionant de fani, Mihaela Bilic este pentu mulți o sursă de inspirație în ceea ce privește un stil de viață sănătos și echilibrat. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, nutriționista a împărtășit cu comunitatea ei de urmăritori un secret aparent prețios pentru menținerea energiei și sănătății. L-a numit alimentul care stimulează toate organele.

Mihaela Bilic, descoperire despre alimentul care stimulează toate organele

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a dezvăluit că a primit boabe de cafea de la Moș Nicolae și le consideră a fi o veritabilă comoară pentru organism. Nutriționista afirmă că aceste boabe de cafea reprezintă pura formă de energie pentru corpul uman și au capacitatea de a stimula toate organele, reducând în același timp senzația de foame.

 

Astfel, „Vreți să știți ce am primit de Moș Nicolae? Energie pentru tot anul… cu zero calorii!! Bobul de cafea este magic, stimulează toate organele și sistemele, ne face mai deștepți și taie și apetitul. Profitați!”, a scris Mihaela Bilic în postarea sa.

Mihaela Bilic încurajează comunitatea sa de fani să profite de beneficiile oferite de boabele de cafea, subliniind că acestea nu aduc doar energie, ci au și impact pozitiv asupra sănătății generale.

Dar ce anume face ca boabele de cafea să fie atât de valoroase pentru organism?

 

Studiile efectuate în domeniu arată că boabele de cafea au multiple beneficii pentru sănătate. Ele contribuie la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni grave precum cancerul, Alzheimer sau Parkinson. În plus, boabele de cafea joacă un rol semnificativ în menținerea unei greutăți corporale ideale, prin reducerea apetitului și implicit a frecvenței meselor.

De ce e bună cafeaua pentru organism

Pe lângă aceste aspecte, consumul moderat de cafea poate contribui la prevenirea bolilor de inimă. Persoanele care includ cafeaua în dieta lor sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, conform unor studii de specialitate.

Cofeina din cafea duce la creșterea nivelului de energie, iar un studiu a descoperit că cei care consumă cafea obosesc mai greu în timpul exercițiilor fizice cu până la 12%.

Este important de menționat că, în ciuda beneficiilor evidente, consumul de cafea trebuie să fie moderat, evitând excesele care pot avea efecte adverse.

Cafeaua poate aduce multiple beneficii, contribuind la menținerea echilibrului și vitalității pe parcursul întregului an.

Unele studii au constatat că consumul de cafea ar putea fi asociat cu un risc mai mic de depresie.

Conform unui șir de șapte studii, fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic de către oameni a fost legată de un risc cu 8% mai mic de depresie.

Un alt studiu a constatat că consumul a cel puțin patru cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc semnificativ mai mic de depresie, în comparație cu consumul a doar o ceașcă pe zi.

Alte cercetări arată că cu cât oamenii consumă mai multă cafea, cu atât scade riscul de deces cauzat de boala cronică a ficatului. Consumul unei cești de cafea pe zi a fost asociat cu un risc cu 15% mai mic, în timp ce consumul a patru cești pe zi a fost legat de un risc cu 71% mai mic.

Sursa – playtech.ro