Moda boemă revine în 2021 cu rochii traditionale și alte produse de inspirație folclorică românească

19

De mai bine de 15 ani, stilul boem este prezent în dressing-urile noastre. Trebuie spus că acest stil oferă oricărei femei un aspect mai relaxat sau mai cool, dar și elegant dintr-un anumit punct de vedere. Astfel, acest stil se adaptează tuturor femeilor, fără teamă unor greșeli majore ce pot fi făcute atunci când vorbim de alte stiluri. În 2021, îmbrăcămintea boemă evoluează și ia o nouă întorsătură cu o notă hippie și etnică. Și, cu siguranță, a adopta acest stil este super ușor, pentru că avem o gama deosebită de rochii traditionale și alte produse de inspirație etnică românească, care reprezintă piese de rezistență ale acestui stil, la magazinul online iiana.ro.

 

A fi boem nu înseamnă doar un stil, ci o stare de spirit, o viziune asupra lumii. Nu suntem boemi pentru că purtăm 3 brățări, 6 inele de argint, un ghiozdan cu franjuri și o rochie lungă la un festival sau în vacanță. Trebuie să respirăm și să gândim “boem”.

 

Suntem boemi pentru că purtăm libertatea în inimă și avem curajul de a gândi la fel de liber. Pentru că avem o cultură a acestui univers, suntem foarte interesați de anumite forme de expresie, artă și cultivăm o adevărată pasiune pentru anumite locuri, precum și pentru cei care adopta același stil. Există ceva puternic în spatele stilului boem, care începe printr-un statement al modului de a te îmbraca. Este o cultură completă. A fi boem înseamnă a aparține unui trib universal de visători, idealiști care nu se pot opri din a visa și care cred cu adevărat că aceste vise se pot împlini. Optimiști, conștienți, creativi – acesta este modul în care se arată lumii.

 

Cum s-a născut boemul?

 

Starea sufletească boemă, așa cum o cunoaștem astăzi, este fructul remodelat al unei ere de rebeliune decisivă, cea de la sfârșitul anilor 1960. Tineretul a decis să rupă codurile și regulile stricte. Beatles, Rolling Stones apar cu muzica lor rebelă și cu părul lor lung. Scandal! Până atunci un bărbat trebuia să poarte părul scurt! Între timp, Jane Birkin, inventează stilul boem chic, cunoscut și că boho chic. Așa se naște o legendă, ce încă este trendsetter și ne inspiră în adoptarea ținutelor.

 

Dacă tragem o linie dreaptă, stilul boem este rodul acestei revolte a tinereții, a acestei conștientizări, a acestei frustrări de a nu fi respectat în identitate și în libertate. Stilul boem de astăzi este rezultatul unui amestec de genuri rock și hippie. Astăzi, stilul boem include și valorile actuale. Viață sănătoasă, dezvoltare personală, și mai presus de toate libertate…libertatea de a fi, de a gândi, de a crede.

 

Ne naștem boemi

 

Este complicat să explicăm care este stilul boem, deoarece înseamnă să tragem niște linii precise și tocmai despre asta nu este acest stil, nici în gândire, nici în modă. Totuși, să știi că nu devenim boemi, ci că ne naștem astfel. Ne naștem cu o sensibilitate, o atracție pentru sălbăticia artistică și natură. Ne naștem cu această legătură care ne apropie de toate viețuitoarele. Om, animal, plantă. Ne naștem cu o deschidere către lume și univers. În mod natural, dezvoltăm o spiritualitate specifică pentru noi înșine. Ne place ceea ce este frumos, iar hainele boeme sunt atât de colorate, de vii, de libere în exprimări de design și nuanțe.

 

Aspectul boho

 

Despre stilul boem – acesta poate fi exprimat cu ajutorul hainelor deosebite, simple, însă extrem de fascinante. Fie că vorbim de o rochie, de o ie sau de o fustă cu motive etnice, cu accesorii din lemn sau metal patinat, avem șanse enorme de a obține acel stil boem pe care îl adoram. Alte persoane adopta stilul boem sau boho prin utilizarea unor culori pastelate, tricotaje groase, însoțite de fuste lungi, rochii, cizme vechi din piele și alteori pantaloni scurți din denim. Acest stil este, de asemenea, în armonie totală cu feminitatea și senzualitatea pe care femeile le consideră sacre și purtătoare de viață. Boemul se schimbă în funcție de vremurile prin care trecem și de starea de spirit, iar anul 2021 își va pune puternic amprenta cu ajutorul rochiilor fluide și a cămășilor tradiționale, așa cum bunicile noastre purtau odinioară, accesorizate cu denim și sandale cu talpă înaltă din pluta. Bijuteriile trebuie să fie realizate din argint vechi, masive și cu modele complicate, aproape magice.

 

Fusta lungă este la modă. Coboară până la gambe sau la glezne. Este liberă, ușoară și țesătura este imprimată. Cu toate acestea, fusta boemă poate fi purtată și într-o culoare solidă și deschisă, precum un bej deschis sau un verde pal ca referință la natură. O fustă boemă conține adesea două țesături pentru a prelungi linia și a-i oferi și mai multă atracție și elegantă. Și ghici ce? Versiunea scurtă este la fel de frumoasă și distinsă.

 

În acest an 2021, rochia boemă albă trebuie să existe în garderoba ta. De ce ? Pentru că este teribil de elegantă, unică și sinonimă cu prospețimea. Acest stil de rochie largă amintește de plajă, soare și serile de vară.

 

Alegerea rochiei albe boeme nu este o sarcină ușoară. Ar trebui să optezi pentru un model scurt sau o rochie lungă? Când ai vrea să porți rochia ta boemă preferată? De exemplu, la o petrecere, o rochie scurtă largă și aerisită ar putea înlocui rochia de cocktail învechită. Pentru zi, rochia lungă sau midi va fi ideală pentru a te simți confortabil. Rochia boemă îți permite să emani senzualitate și discreție.

 

Un look boho minimalist? Uşor de făcut! O rochie trapez asociată cu accesorii precum mutle coliere lungi, deoarece în acest stil sunt permise acumulările de țesături și bijuterii. Uneori, alegerea bijuteriilor este un pic complexă și îți poți permite aproape orice. Într-adevăr, colierele, brățările și inelele sunt binevenite fără a uită nici măcar de cei mai impunători cercei! O coroniță de flori este, de asemenea, foarte populară pentru a înviora aspectul.

 

Eșarfele își recapătă locul cuvenit în 2021. Sunt colorate, imprimate sau simple. Eșarfa nu este purtată neapărat în jurul gâtului, ci strânge părul.

 

A fi boem este un echilibru între a fi și a apărea. Iar cu hainele și atitudinea potrivită, vei fi și tu o adevărată reprezentantă a stilului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata