Năsui: reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie

366

Toate funcţiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%, a anunţat miercuri ministrul de resort, Claudiu Năsui, care a precizat că acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani.

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcţiile de conducere şi 30% din cele de execuţie, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despărţiri şi comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri şi, mai ales, foarte mulţi şefi”, a scris, pe Facebook, Claudiu Năsui.

În contextul funcţiilor, acesta a arătat că statul român e masiv supra-dimensionat, iar în ultimii ani numărul de bugetari şi de instituţii noi în România a crescut pentru că fiecare politician a vrut să-şi crească puterea, posturile şi bugetul la dispoziţie pe spatele contribuabilului.

„De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituţii şi agenţii inutile. Le cunoaştem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenţii fără număr şi pentru orice motiv etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înfiinţate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic şi pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noştri. A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâţia şefi şi directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic şi concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili şi birocraţie mai puţină. Prin această reorganizare reducem funcţiile redundante şi departamentele care nu şi-au arătat niciodată utilitatea. România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA şi accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul şi să îi reducem cheltuielile”, a subliniat ministrul Economiei.

Din punct de vedere al numărului posturilor dar şi potrivit organigramei publicate de site-ul instituţiei, Ministerul Economiei are 839 de posturi dintrre care 123 în reţeaua economică externă.

Sursa: agerpres
Citește și
1 Comentariu
  1. USR nu e PSD! (e chiar mai rau) spune

    Cat profesionalism! Pai de cand ati preluat puterea ati angajat prin toate institutiile statului mii de sinecuristi. Ati zis ca nu faceti asa cum facea PSD-ul, dar faceti exact la fel sau chiar mai rau. Ia priviti la Institutia Prefectului, de exemplu. Pe langa politizarea functiei (nu ca pe timpul PSD nu era neoficial tot politica, dar voi va laudati ca veti face altfel) ati mai creat si o alta functie politica bine platita, aceea de secretar general. Si, pt a impartii puterea in coalitie, acolo unde prefecturile aveau un singur subprefect, ati mai angajat unul. Deci, din start cate 2 functii de conducere la nivelul fiecarui judet, cu salarii mult peste 10.000 lei. Nu mai vorbesc de functiile de executie unde s-au transferat toti politrucii, in special PNL (dar si USR si UDMR).
    In concluzie, d-nul Nasui, nu ne mai dati cu praf in ochi, vedem imaginea de ansamblu si nu este una placuta. Daca tot vreti sa faceti un bine acestui popor, rupeti legatura cu PNL si UDMR si dati foc la casa de nebuni. Acum ceva timp vorbeati despre alegeri anticipate, acum va complaceti in aceasta monstruasa coalitie unde totul este politic si unde va faceti ca nu vedeti lipsa de scrupule si jaful pe care il fac ceilalti, evident si cu participarea voastra. Si daca am prezuma ca sunteti bine intentionat, tot sunteti vinovat de faptul ca v-ati facut frate cu dracul ca sa preluati puterea (alegerile l-ati pierdut, desigur). Si cu dracul de mana nu are cum sa va mearga bine. Din pacate nici noua 🙁

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata