Ouăle pe care nu trebuie să le mănânci de Paște, explică medicul Virgiliu Stroescu

De Jurnalul Național 246 citiri
4 min citire

 

Se spune că tebuie să avem atenţie la ouăle consumate de Paşte. Anumite ouă îţi pot face mai mult rău decât bine. Cunoscutul medic Virgiliu Stroescu a explicat de care trebuie să se fereşti.

În Joia Mare, tradiţia spune că se vopsesc ouăle pentru Paşte. Totuşi, cel mai bine ar fi să consumaţi ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de gâscă, spune medicul, pentru a nu avea vreo problemă cu o eventuală toxiinfecţie alimentară.

El a explicat şi de unde provine riscul în cazul ouălor de rață sau de gâscă. Ele pot fi contaminate cu anumite bacterii. Este nevoie de o manipulare şi depozitare în condiţii mult mai stricte, ca să nu se ajungă la transmiterea unor boli către persoanele care le consumă.

Din acest punct de vedere, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Medicul Virgiliu Stroescu adaugă că acesta este şi motivul pentru care nu se recomandă niciodată ouăle de raţă sau gâscă pentru prepararea maionezei. Pericolul mare este atunci când sunt folosite în forma lor crudă, aşa cum se întâmplă la maioneză.

În explicaţiile sale, „Un alt aspect important! Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă.

Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, spunea medicul acum ceva timp la Antena 3.

Nu doar aceste ouă te pot trimite urgent la spital, dacă nu eşti atent. Există risc de toxiinfecţie alimentară şi în cazul peştelui cumpărat în aceste zile. Trebuie să fiţi foarte atenţi de unde îl cumpăraţi şi să nu vă riscaţi inutil sănătatea prin achiziţii din locuri care nu respectă regulile de igienă sau nu au toate autorizaţiile necesare.

Mai mult, medicul Virgiliu Stroescu spune că şi în cazul peştelui servit la restaurante există anumite riscuri. Iată de ce.

Astfel, „La consumul de pește se întâmplă destul de des să ne confruntăm cu toxiinfecții.

Mai mult, ce se poate întâmpla este următoarea situație: personalul care lucrează într-o stațiune să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal, poate să facă dezastru”, a precizat medicul.

Toxiinfecţiile alimentare te pot ucide

Mai mult, Virgiliu Stroescu a spus că nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Se poate muri din asta. Este un atac dublu, explică specialistul. Avem şi toxinele, dar şi infecţia care atacă organismul.

Au fost multe cazuri în care oamenii şi-au pierdut viaţa din astfel de motive.

Aşadar, „Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul Virgiliu Stroescu pentru Antena 3.

Sursa – www.capital.ro




Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc

Prețurile la carnea de porc și produsele din carne de porc reprezintă o preocupare suplimentară pentru mulți români. În perioada [...]

Cine e Călin Georgescu și ce avere are

Alegeri prezidențiale 2024: Ce avere deține Călin Georgescu, candidatul surpriză al primului tur? În conformitate cu legislația în vigoare, toți [...]

Platforma „educațională” a lui Andrew Tate Hustler’s University, spartă de hackeri

O investigație realizată de Daily Dot a dezvăluit un atac cibernetic asupra platformei „The Real World”, creată de influencerul controversat [...]

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025

Cu cât vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie 2025. Începând cu 1 ianuarie 2025, valoarea punctului de referință [...]