Pană de cauciuc? Ce facem?

Nu există șofer care să nu fi experimentat vreodată banala și clasica pană de cauciuc. Toate ca toate, dar ce facem în acest caz?
Ipoteza în care ne pregătim să ne urcam la volan și observam că avem pană este destul de simplu de rezolvat: schimbam roata cu roata de rezervă, și ne deplasăm în confortul propriului autoturism la vulcanizare unde reparăm și schimbam cauciucul. Dar ce facem în ipoteza în care ne trezim în trafic cu o pană de cauciuc?
Nu este exclus să circulăm cu mașina și nici măcar să nu ne dam seama ca avem o pană de cauciuc. Chiar dacă mașina va avea tendința să tragă într-o parte și nu își va mai păstra traictoria, este nevoie de un simț destul de dezvoltat care sa sesizeze și cauza.
Nu de multe ori, soferii au mers cu pană de cauciuc și au oprit doar pentru ca le-a semnalat ceilalți participanți la trafic faptul ca au o pană de cauciuc. Acest lucru este cu atât mai grav pentru cauciuc, pentru ca riscăm să îl tăiem și să îl avariem serios și să nu mai putem să scoatem nimic din el.
Va fi numai bun de aruncat, deci e important sa verificăm înainte să ne urcam la drum, dacă toate anvelopele sunt în stare buna.

Așadar, ce facem dacă avem o pana de cauciuc în trafic?

Primul lucru care trebuie făcut este să tragem mașina undeva pe partea dreapta a carosabilului sau într-un loc special amenajat ca sa nu incurcam pe ceilalți participanti la trafic. În mod normal, ar trebui sa avem autoturismul dotat cu roata specială de rezerva, cric, chei, trunghiuri reflectorizante.
În acest caz, vom proceda la schimbarea rotii. Cum? Punem mașina pe avarie, oprim motorul, semnalam corespunzător zona cu triunghiurile reflectorizante, montam cricul, ridicam mașina, demontam roata cu ajutorul cheilor și o inlocuim cu roata de rezerva. Strangem bine suruburile. Acest lucru se poate dovedi cumva dificil pentru femei pentru ca schimbarea unei roti necesita totuși forța.
Ce facem în cazul în care nu avem forța, experiența necesara sau instrumente? Apelam un serviciu de tractari auto BucurestiDe regulă se intervine destul de prompt de la comanda, așadar în scurt timp de la apel o mașina de tractari va fi în zona și va tracta mașina pana la service, vulcanizare sau locuinta ta, în funcție de preferințe.
Ai grija sa ai în memorie un numar de la un serviciu de tractari auto salvat, mai ales ca se poate întâmpla sa ai o pana într-o zona în care nu ai acces la internet ca sa cauți un serviciu de acest gen, de aceea se poate dovedi util sa avem deja niște date de contact.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata