Părinții din ziua de azi consideră joaca copiilor niște activități plictisitoare

50% dintre părinții români nu acordă nici măcar 17 minute pe zi pentru a se juca cu copilul lor. În ultimul timp, aceștia devin din ce în ce mai ocupați de carieră, iar părinții nu mai știu cum ar trebui să se aproprie de copiii lor prin joacă. Mai ales că pentru foarte mulți dintre aceștia consideră această activitate ca pe un lucru plictisitor. Este rezultatul ultimului studiu efectuat de către o firmă mare producătoare de jucării. De asemenea, și psihoterapeuții vor să le atragă atenția părinților deoarece copiii nu mai cresc în mod armonios.

De exemplu, vedetă în lumea instagramului, Oana Cosânzeana, devenită mămică pentru a doua oară de curând, spune că nu poate suporta gândul să stea o zi fără să se joace măcar o oră cu fiica ei, Jessica.

Acesta a născut în urmă cu o luna al doilea copil, un băiețel, și înțelege foarte bine că timpul petrecut cu fiecare dintre cei doi copii ai săi este extrem de prețios.

„Atunci când mergi în parc cu copilul tău şi îl dai în leagăn, iar tu stai cu nasu-n telefon, cum facem toate mămicile din ziua de azi, din păcate, ăla nu e timp de calitate. Eu mă refer la timpul în care există o interacţiune directă între tine şi copil, o interacţiune susţinută, timp de măcar o oră”, a declarat Oana

Cu toate că are concerte alături de sora ei Delia în toată țara și ca orice om, mai ales ca orice femeie, are nevoie și de timpul ei, Oana a reușit să își stabilească echilibrul între carieră și viața de familie.

„N-aş vrea să fiu un exemplu de genul ăsta pentru Jessica. Ah, mama nu făcea nimic! Stătea toată ziua acasă cu mine, făcea tocăniţă, dădea cu aspiratorul”, a mai adăugat Oana

Pentru a ajuta un copil să crească și să se dezvolte în mod plăcut și armonios, părintele trebuie să îi acorde măcar puțin timp la locul de joacă. În plus, această activitate este benefică și pentru părinte, cu toate că studiile arată că părințiilor nu le place să se joace cu copiii lor.

Se pare că 4% dintre români sunt oarecum confuzi deoarece nu știu cum să se joace, 1,8% așteaptă cu nerăbdare să termine cât mai curând joaca, iar alți 1,4% spun că aceste activități distractive pentru copii, sunt plictisitoare pentru adulți.

În schimb, specialiștii anunță că, un copil care petrece cât mai mult timp cu părinții devine mult mai sociabil, mai fericit și de asemenea, mult mai inteligent.

„Pentru copil, acest tip de relaţie este foarte important pentru că îi revalidează importanţa copilului în relaţie şi când zic asta este nevoia acestuia de a fi validat din punct de vedere al stimei de sine”, a explicat Jeni Chiriac, psihoterapeut

Un alt studiu a dezvăluit faptul că unul dintre prietenii copiilor a devenit televizorul. Aceștia ajung să se uite chiar și câte 23 de ore pe săptămână în fața ecranului.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata