Pentru o viaţă sănătoasă, ziua bună se cunoaşte de dimineață

5 min citire
Toată lumea știe că este important să mănânci sănătos și să faci suficiente exerciții fizice atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos și de o siluetă frumoasă. Totuși, se pare că ritualul tău de dimineață influențează și acele surplusuri din jurul șoldurilor tale. Dacă îți începi ziua  bine, vei observa ce face pentru sănătatea și corpul tău.

 Ce lucruri sunt de făcut și altele de evitat când vine vorba de obiceiurile de dimineață?

 

Dormitul

De obicei, dormitul suficient este important pentru un stil de viață sănătos, dar (din păcate) dacă dormi prea mult este rău pentru tine. Este mai bine să nu stai în pat până la 1 după-amiaza în ziua sâmbăta. Prea mult somn crește riscul de diabet și probleme cardiace. În plus, dacă se apasă prea des butonul de „amânare”, va trebui să vă grăbiți, ceea ce înseamnă că va trebui să săriți peste micul dejun.

Mic dejun

Atât un somn odihnitor cât şi un micul dejun este atât de important pentru începutul zilei!  Dacă se sare peste micul dejun, se dă un impuls nemeritat metabolismului și îți privezi corpul de multe beneficii. Micul dejun scade cantitatea de hormoni de stres din corpul tău și asigură că vei avea suficientă energie pentru a-ți începe ziua. De asemenea, te ajută să mănânci sănătos și să lași deoparte chipsurile și biscuiții.

Cântărește-te

De obicei, te vei îngrășa mai puțin când te cântărești zilnic. În acest sens, Journal of Obesity a realizat un studiu care a arătat că oamenii care se cântăreau dimineața (după ce au mers la toaletă) au pierdut în general mai mult în greutate decât cei care nu au făcut-o. Totuși, acest lucru nu funcționează la fel de bine atunci când faci mult antrenament de forță, deoarece mușchii sunt mai grei decât grăsimea. Aceasta înseamnă că s-ar putea să vă îngrășați în timp ce deveniți de fapt mai slăbit.

Telefon

În prezent, îți iei telefonul imediat în fiecare dimineață. Se estimează că odată ce îți începi deja ziua greșit, pentru că ești stresat de toate lucrurile pe care le vezi acolo, este mult mai bine să vă bucurați de acest timp pierdut la telefon, pentru a vă trezi la masa de mic dejun într-un mod mai relaxat.

Haine

La capitolul vestimentaţiei, acea fustă creion drăguță sau acele tocuri incredibil de înalte ar putea arăta grozav, dar nu sunt foarte confortabile. Acest lucru vă poate împiedica să faceți o plimbare în pauza de prânz sau să mergeți pe scări în loc de lift. Dacă vrei să porți aceste haine (la urma urmei, nu le-ai cumpărat degeaba), te-ai putea gândi să iei mereu cu tine o pereche de pantofi  comozi şi o vestimentaţie sport.

Pâine

În mod general, este foarte ușor să bei o cafea și să mănânci doar o felie de pâine sau niște pâine prăjită dimineața, dar aceștia nu sunt carbohidrații potriviți și te fac să te îngrași. Înlocuiește-ți pâinea cu fulgi de ovăz sau iaurt grecesc cu fructe. Delicios și hrănitor.

Meditația

Încearcă să meditezi dimineața! S-ar putea să sune puțin prea mult acum, dar poate ajuta foarte mult atunci când vine vorba de scăderea nivelului de stres. Luați loc și inspirați și expirați calm pentru o scurtă vreme. De asemenea, poate ajuta dacă puneți şi muzică relaxantă.

Exerciții de întindere

Este recomandat să-ţi întinzi corpul puțin câte puțin când te trezești. Asigurați-vă că faceți acest lucru uniform și calm. Astfel, îți va crește foarte mult nivelul de energie!

Perdele

De preferat este bine să deschizi draperiile să intre lumina! Mulți oameni se pregătesc pentru  noua ziua cu perdelele  închise și acest lucru nu le permite să se trezească într-un mod relaxat. Desigur, ar putea fi o chestie de confidențialitate: dacă vecinii tăi se uită fix la tine când te pregătești, ar putea fi o idee bună să te îmbraci în baie sau departe de fereastră.

Apă

Aşadar, înainte de a bea prima ceașcă de cafea atât de dorită, bea un pahar mare cu apă. Ajută la menținerea echilibrului în corpul tău și îi oferă începutul corect al unei zile de succes.