Porsche şi-ar putea majora participaţia la Rimac

De Jurnalul Național Auto Companii 108 citiri
2 min citire
Propietarul Mate Rimac a anunţat că Porsche participă la o rundă de finanţare a Rimac Automobili, în urma căreia producătorul de super-maşini electrice speră să obţină 130 – 150 milioane de euro, a afirmat acesta într-un interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche, transmite Reuters.

Astfel că operaţiunea ar urma să fie finalizată în două-trei luni şi o nouă rundă este planificată la finalul anului, a declarat omul de afaceri croat.

În prezent, Porsche deţine o participaţie de 15,5% la Rimac Automobili şi ar putea să o majoreze până aproape de 50%, într-o tranzacţie care ar putea, de asemenea, include transferul brandului Bugatti al Volkswagen către Rimac, a informat Automobilwoche.

În acest sens, nici reprezentanţii Volkswagen, nici cei Rimac nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Luna trecută însă, directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat că sunt în derulare negocieri intense privind viitorul Bugatti, iar compania Rimac ar putea fi interesată, iar o eventuală decizie este aşteptată în primul semestru din 2021.

În contextul construcţiei auto electrice, compania Rimac a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.

„Super-maşinile au o piaţă limitată, iar piaţa pentru componente este mult mai mare. De aceea planificăm să ne extindem compania”, a declarat Rimac pentru Automobilwoche.

Din punct de vedere al dezvoltării, compania a adăugat că forţa de muncă, la Rimac Automobili, va creşte până în 2023 la 2.500 de angajaţi, de la 1.000 câţi sunt în prezent.

Aşadar, portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.