Premierul britanic Boris Johnson face progrese foarte mari, anunţă purtătorul său de cuvânt

0

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi spitalizat de aproape o săptămână, face ”progrese foarte mari”, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt din Downing Street 10, transmit Reuters şi AFP.

Liderul conservator în vârstă de 55 de ani a părăsit joi secţia de terapie intensivă a spitalului londonez St. Thomas unde a fost plasat ”sub supraveghere atentă în timpul fazei iniţiale a vindecării sale”, conform unor declaraţii anterioare.

”Prim-ministrul continuă să facă progrese foarte mari”, a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt citat.

Vineri, executivul de la Londra a anunţat că Johnson a reînceput să ”meargă puţin”, iar ”moralul său rămâne bun”. Revenirea lui Boris Johnson la conducerea executivului britanic va depinde de ”avizul echipei sale medicale”.

Diagnosticat pozitiv cu COVID-19 la finalul lunii martie, Boris Johnson este în prezent singurul şef de guvern al unei mari puteri care a contractat noul coronavirus. Infecţia a cauzat moartea a peste 9.000 de persoane în Regatul Unit, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie.

Interimatul la conducerea guvernului de la Londra este asigurat de ministrul de externe Dominic Raab.

Executivul britanic va decide săptămâna viitoare o eventuală prelungire a restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19, măsuri aplicate începând cu 23 martie şi care ar urma să expire pe 13 aprilie.

Cel mai recent bilanţ, anunţat sâmbătă de autorităţile medicale britanice, arată că până vineri la ora 16:00 GMT în Regatul Unit au decedat 9.875 de persoane din cauza COVID-19, în creştere cu 917 faţă de ziua anterioară.

Ministerul Sănătăţii britanic a declarat că în Regatul Unit 78.991 persoane au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2 până sâmbătă la ora 08:00 GMT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close