România ocupă un loc cheie în cadrul constructorilor de mașini ecologice

0

Comisia Europeană este formată din 28 de membri (comisari) proveniți din statele membre ale Uniunii Europene. Aceștia au obligațiile de a reprezenta interesele comune ale UE și nu interesele statului din care fac parte.

Elżbieta Bieńkowska a fost impresionată de discuțiile referitoare la viitorul autoturismelor ecologice și de rolul României în această industrie.

”Împreună cu celelalte state membre, am pregătit un parcurs de urmat pentru dezvoltarea vehiculelor electrice, dar ca acest lucru să devină realitate, trebuie să facem eforturi comune și susținute pentru a atinge ne atinge promisiunile’. România trebuie să își înnoiască parcul auto și astfel, să faciliteze retragerea mașinilor poluante din circulație”, a completat comisarul.

Cu ocazia participării la Forumul Industriei Auto 2019, ce a avut loc la Craiova, Elżbieta Bieńkowska, a spus că România are potențialul de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători de pe harta constructorilor de mașini ecologice.

Elżbieta Bieńkowska a mărturisit, că, în urma scandalului Dieselgate, Europa are acum cea mai strictă și eficiență reglementare privind emisiile, la nivel mondial.

”Evident, există provocări cu care trebuie să ne confruntăm în continuare și să nu uităm că trebuie să sprijinim dezvoltarea noilor tehnologii de conducere autonomă și de comunicare între vehiculele participante la trafic”, încheie comisarul european.

Sursa auto-blid.ro

Sursa: News 24 Romania.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close