România poate deveni economia digitală cu cea mai rapidă creştere din UE

Foto: cert.ro
0 0

Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) a declarat că România are potenţialul de a deveni economia digitală cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană (UE), datorită unui ecosistem puternic IT existent aici, a declarat, joi, acesta la cea de-a X-a ediţie a conferinţei #certCON10.

„Avem potenţial să devenim economia digitală cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană, pentru că avem un puternic ecosistem IT aici, în România, şi avem expertiza de care e nevoie pentru a avea o tranformare digitală. Trebuie să creştem abilităţile digitale şi să stimulăm start-up-urile, precum şi parteneriatul între stat şi mediul privat. Avem experienţa Estoniei unde există toleranţă zero pentru persoanele din sectorul public care au aptitudini digitale şi acesta reprezintă şi obiectivul nostru. Pentru asta, însă, este nevoie să investim în oameni, în programe de pregătire. Pe de altă parte, în timp ce investim în pregătirea la nivelul noţiunilor de bază în angajaţii din sectorul public, trebuie să avem grijă şi de oamenii din IT&C”, a afirmat Sărmaş.

Astfel, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) organizează, joi, cea de-a X-a ediţie a conferinţei anuale internaţionale „The New Global Challenges to Cyber Security – #certCON10”.

Evenimentul are loc exclusiv online şi abordează subiecte de interes din domeniul securităţii cibernetice, precum: 5G Toolbox, certificare şi standardizare, educaţie, conştientizare şi psihologie în cybersecurity, e-Governance & femei în cyber, incidente şi măsuri de securitate, revizuirea Directivei NIS, tehnologii emergente, IoT, Blockchain etc.

În cadrul acestei conferinţe se reunesc online sute de experţi în securitate cibernetică, oficiali guvernamentali şi factori de decizie politică, dar şi reprezentanţi ai companiilor private din diferite domenii şi industrii, ONG-uri şi reprezentanţi ai mediului academic, oferind un spaţiu generos de dezbateri şi prezentări referitoare la probleme tehnice şi legislative din sfera securităţii cibernetice în spaţiul românesc, european şi internaţional.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x