Ron DeSantis depune documente pentru campania prezidențială a SUA

De Jurnalul Național Externe Politică 192 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a depus documente la autoritățile electorale federale din Statele Unite pentru a candida la președinție, aruncându-și pălăria în ring pentru nominalizarea republicană în 2024.

Depunerea la Comisia Electorală Federală de miercuri a avut loc înaintea unui anunț oficial așteptat pe care urmează să îl facă pe Twitter mai târziu în cursul zilei.

De luni de zile, DeSantis a fost văzut ca cel mai serios contestator al fostului președinte Donald Trump, care încearcă să devină și candidatul republican pentru a-l lupta pe președintele democrat Joe Biden anul viitor.

Alți candidați republicani includ senatorul Tim Scott, fostul trimis la Națiunile Unite Nikki Haley și antreprenorul Vivek Ramaswamy.

Fostul vicepreședinte Mike Pence, care a servit sub conducerea lui Trump, este de asemenea probabil să lanseze o campanie prezidențială.

DeSantis a fost susținut de Trump în timpul primei sale campanii guvernamentale din 2018, dar de atunci a câștigat o importanță națională în cercurile conservatoare, în timp ce susține politicile de dreapta în Florida.

Sondajele recente de opinie publică arată că DeSantis îl urmărește pe Trump cu o marjă largă într-o confruntare primară ipotetică. Dar, în condițiile în care fostul președinte se confruntă cu probleme legale, inclusiv acuzații penale la New York, guvernatorul Floridei va spera să reducă decalajul în următoarele luni.

Primele primare republicane vor avea loc în Iowa la începutul anului 2024.

Trump l-a atacat în mod regulat pe DeSantis și și-a prezentat numerele sondajelor pe contul său Truth Social. Dar până acum, guvernatorul Floridei a ignorat în mare măsură criticile fostului președinte.

Sursa – www.aljazeera.com