Samsung Electronics majorează semnificativ investiţiile în domeniul semiconductorilor

104

Joi 13 mai 2021, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat că până în 2030 va investi 171.000 de miliarde de woni (151,10 miliarde de dolari) în producerea de cipuri logice, îmbunătăţind precedentul obiectiv de investiţii în domeniul semiconductorilor, de 133.000 de miliarde de woni anunţat în 2019, transmit Yonhap şi Reuters.

Din puncr de vedere al companiei, investiţia face parte din planul Samsung, cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie, de a deveni până în 2030 principalul producător global de cipuri logice.

Pe plan mondial, Samsung concurează cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, şi cu grupul american Qualcomm Inc.

În acest sens, Samsung va accelera cercetarea şi dezvoltarea proceselor de fabricare a cipurilor avansate şi construcţia facilităţilor de producţie, a informat grupul sud-coreean. De asemenea, a treia linie de producţie de cipuri de la Pyeongtaek, la sud de Seul, va fi finalizată în semestrul doi din 2022.

Planurile de investiţii ale Samsung vin după ce autorităţile de la Seul au anunţat că vor acorda până în 2030 reduceri de taxe şi subvenţii de 510.000 miliarde de woni pentru companiile care fabrică semiconductori, pe fondul deficitului global de cipuri care afectează în mod special producătorii auto.

Şi TSMC a anunţat recent că intenţionează să investească 100 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-şi creşte capacitatea la fabricile unde sunt produse cipuri.

În prezent, Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata