Școală renovată din banii părinților! Este situația uimitoare a unor școli din București

Dacă statului nu-i pasă, elevilor da! Cu o lună înainte de începerea școlii, părinții copiilor strâng bani pentru a renova școala. Unii au anumite preferințe, precum achiziționarea de aer condiționat, videoproiectoare și chiar vor să schimbe parchetul în sălile de clasă. Cu toate că legea spune că lucrările intră în atribuțiile autorităților locale, reprezentanții școlilor susțin că nu îi pot opri. Oficial, toate modificările se realizează din proprie inițiativă.

Părinții unor copii dintr-o școală vor pune câte 200 de lei de fiecare pentru a face rost de materialele minime nevoite pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ.

Acestea sunt discuțiile de pe grupurile online ale părinților ce sunt preocupați cu organizarea mai bună a unităților de învățământ la care își vor trimite copiii din toamnă. Însă, preferințele unora întrec orice gând.

Și pentru că majoritatea sunt plecați în vacanță, părinții au pus la dispoziție votul pe Whatsapp, iar banii vor intra imediat în contul unuia dintre șefii clasei. Iar cei ce nu sunt de acord, susțin că tot trebuie să plătească, pentru că nu au încotro.

Mama unui copil susține că: „dintr-o clasă cu 30 de copii, doar eu nu am fost de acord. De cele mai multe ori ni se spune la şedinţa cu părinţii că ar fi bine ca să cumpărăm una alta şi să găsim nişte sponsorizări„.

„Am tabele în Excel cu aceste sume de 500-1000 de lei pe…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata